Marineschepen.nl
 
   
 

Britse marine gebruikt PSP voor opleiding

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 28-11-2009

De Britse marine heeft een oplossing bedacht voor personeelsleden die het lastig vinden om aan boord te studeren. Met 230 Playstation Portables (draagbare spelcomputer van Sony) is de Weapons Engineering School van de Royal Navy met een heel nieuwe lesmethode begonnen.



Voorgeladen films over semi-conductors
Met de Sony PSP's (kosten: €250,-) kunnen de leerlingen van de wapentechnische opleiding een stuk makkelijker hun kennis op het gebied van reverse biasing en semi-conductors bijspijkeren (om maar een voorbeeld te geven!). De PSP's zijn voorgeladen met opleidingsvideo's van acht tot twaalf minuten. Of de marineman/ -vrouw nu aan boord van een onderzeeboot 200 meter onder water is of op een vliegkampschip in de Stille Oceaan: studeren is nu nog prettiger.



Het nieuwe studeren
Het is vaak gezellig druk aan boord van marineschepen, maar dat heeft ook tot gevolg dat je niet altijd makkelijk kunt studeren. Aan boord van de Nederlandse marineschepen zijn er wel studieplekken te vinden. Bij de Britse marine is daar blijkbaar niet veel plek voor en moeten onze overburen in hun bed de studieboeken pakken; een kleine PSP is dan een uitkomst. Misschien belangrijker nog is de reden die commander Trevor Price geeft: de jongste generatie is niet meer gewend om alles uit boeken te leren.

De technici aan boord van HMS Liverpool (Type 42 Batch II) ontvingen de eerste marine-blauwe Playstation Portables. Veel technici bij de marine behoren tot de leeftijdsgroep waar Sony met de PSP op richt: tussen 18 en 30 jaar. Er is dus al genoeg ervaring in huis.


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen



Reclame