Marineschepen.nl
 
   
 

Nedinsco - Superieure periscopen van Nederlandse bodemlogo

Kwaliteit, kennis en innovatie zijn een paar van Nedinsco's belangrijkste kernwaarden. Met een historie van 100 jaar vakmanschap heeft Nedinsco een stevige basis als betrouwbare partner. Al in de Tweede Wereldoorlog werden de periscopen van Nedinsco gebruikt in de strijd door Nederlandse onderzeeboten.

Deze bedrijfspagina is een betaalde dienst en is tot stand gekomen in samenwerking met Nedinsco.

Niemand minder dan LTZ1 Jan van Dulm, commandant van de meest succesvolle Nederlandse onderzeeboot tijdens de Tweede Wereldoorlog, Hr.Ms. O 21, schreef in zijn boek Onder de bloedvlag van de O 21- 1940-1945 over Nedinsco. In dit boek uit 1947 worden de periscopen van de firma Nedinsco al geroemd om hun superieure kwaliteit:

Onder de bloedvlag van de O21 "Gelukkig zijn de Nederlandsche periscopen van de firma Nedinsco te Venlo van een superieure kwaliteit (...)". Fragment uit het boek geschreven door LTZ1 Van Dulm. Van Dulm ontving na afloop voor zijn acties onder andere de Militaire Willems Orde en twee keer het Bronzen Kruis. (Foto: Nedinsco)

Nedinsco B.V., gevestigd in Venlo, is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van mechanische, optische en opto-mechatronische producten en subassemblages. Producten zoals camera's, modules voor lasercommunicatie, druklagers, boresights, sensorplatforms en periscopen worden geleverd aan bedrijven en organisaties actief in de defensie-, halfgeleider- en high-end industriŰle markten. Dankzij de R&D-afdeling in combinatie met productie-, assemblage- en cleanroomfaciliteiten kan Nedinsco optimale kwaliteit garanderen.Een breed assortiment aan zichtapparatuur voor de marine
Het assortiment hoogwaardige producten van Nedinsco voor de defensiemarkt is ge´ntegreerd in apparatuur die wordt gebruikt in land- en marinesystemen. Tot onze klanten behoren naast de Nederlandse defensiemarkt ook veel toonaangevende Original Equipment Manufacturers (OEM's) van over de hele wereld. Overheden, Ministeries van Defensie en OEM's beschouwen Nedinsco als een betrouwbare kennispartner en ontwikkelaar van optische systemen. De hoogwaardige camera's, dag- en nachtzichtoplossingen, sensorplatforms, periscopen voor onderzeeboten en trainingssystemen van Nedinsco zijn van het hoogste kwaliteitsniveau.

MEOS
MEOTS (Beeld: Hensoldt)

Geavanceerde periscoop-zichtsystemen voor onderzeeboten
In opdracht van hun partner Hensoldt Optronics GmbH Oberkochen produceert Nedinsco assemblages voor periscopen en optronische mast-systemen, die volledig kunnen worden ge´ntegreerd in wapensystemen van onderzeeboten. De visuele, directe weergave biedt ongeŰvenaarde detailherkenning, vooral met betrekking tot kleurgetrouwheid en herkenning van navigatielichten over grote afstanden. Daarnaast biedt de periscoop door het glas-optische directzicht de waarnemer de mogelijkheid, een ruimtelijke indruk in "realtime" te krijgen.
Deze systemen zijn geschikt voor nieuwe onderzeeboten, maar zijn ook een eenvoudige, snelle en kosteneffectieve oplossing voor bestaande onderzeeboten.

Papanikolis
Type 214 HS Papanikolis van de Griekse marine. (Foto: Hans van Pijkeren/ Koninklijke Marine)

Ge´nstalleerde producten
De MEOS is een surveillance system voor marineschepen dat gebruikt kan worden in alle weeromstandigheden voor het verkrijgen van nauwkeurige informatie en een duidelijk beeld.
Nedinsco heeft hiervoor de mechanische structuur, inclusief aandrijvingen en frontplaat met vensters/ ruitenwisser aan Hensoldt geleverd, voor onder andere:
• De levering van een MEOS II voor PV80 & FPB41 for RBN (marine van Brunei) via LŘrssen Werft (2012 - 2016)
• Haven protectieprogramma van WTD71 (technical center van de Duitse marine) in Eckernf÷rde (2012)
• De levering van MEOS II N-E aan WTD71 in Schwedeneck (2014)
• Een test en demonstratie met de MEOS II N op de SeaStriker 22 samen met Raytheon AnschŘtz (2012)
• De levering van een MEOS II S aan de Duitse kustwacht
• De levering van een MEOS II PLUS (voor de FCS) aan LIGNex1

Nedinsco heeft via Hensoldt complexe assemblages geleverd voor o.a.:

• Type 209 onderzeeboten -Indonesische marine
• Type 209 onderzeeboten -Egyptische marine
• Type 214 onderzeeboten -Turkse marine
• Type 214 onderzeeboten -Zuid-Koreaanse marine
• Type 218 SG onderzeeboten -Singaporese marine

Claire
Claire infraroodcamera (Beeld: Nedinsco)

Nedinsco heeft het Italiaanse bedrijf Leonardo de Claire-camera geleverd voor installatie in een LMV (littoral mission vessel) van Singapore. De Claire-camera is een gekoelde warmtebeeldcamera, en kan ge´ntegreerd worden in targeting- en observatiesystemen. Het apparaat voldoet aan militaire normen en wordt momenteel ingezet in voertuigen en vaartuigen. De camera is ontworpen voor gebruik overdag en 's nachts, bij rook en mist.

Feiten en cijfers
Opgericht: 1921
Locatie: Jan van Riebeeckweg 5 te Venlo, Nederland
CEO: Arno Bouwmeester
Aantal medewerkers: 120
Website: www.nedinsco.com
Contactpersoon: Ria Weijnen (
LinkedIn bedrijfspagina: linkedin.com/company/nedinsco-bv


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Bedrijfspagina's