Marineschepen.nl
 
   
 

Landen op het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle (video)


Door: Matthijs Idema
Bericht geplaatst: 26-03-2015 | Laatst aangepast: 26-03-2015


Vliegers van de Amerikaanse marine zijn experts in het landen en opstijgen vanaf hun grote vliegdekschepen (330 meter). Landen op zo’n schip is niet eenvoudig, maar een landing op het veel kleinere Franse vliegdekschip Charles de Gaulle (261,6 meter) vergt nog meer expertise. De Fransen en Amerikanen maakten prachtige filmpjes van deze starts en landingen.

Charles de Gaulle
Still van beelden uit een Amerikaans vliegtuig vlak voor de landing op de Franse carrier.In de eerste video (hieronder) zien we een Amerikaanse C-2A Greyhound landen en opstijgen vanaf het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle tijdens een bevoorradingsmissie eerder deze maand in de Perzische Golf, waar het samen met de veel grotere USS Carl Vinson (Nimitzklasse) aanvallen uitvoert op Islamitische Staat (IS) in Irak.

Hieronder nog een video van Amerikaanse F/A-18’s van de Carl Vinson die een serie “touch and go” landingen en katapult lanceringen uitvoeren vanaf de Charles de Gaulle voor kwalificatie om op dit schip te mogen landen.Andersom gebeurt dit overigens ook. De Franse Rafale M is het enige niet-Amerikaanse vliegtuig dat op de Amerikaanse supercarriers mag landen.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
carrier Charles de Gaulle
Nimitzklasse