Marineschepen.nl
 
   
 

Bezoek Evertsen aan Zuid-Korea en Japan gaat door, maar met beperkingen


Door: Tobias Kappelle
Bericht geplaatst: 24-08-2021 | Laatst aangepast: 24-08-2021


Het geplande bezoek van Zr.Ms. Evertsen aan Zuid-Korea zal doorgang vinden. De Zuid-Koreaanse website Yonhap News Agency meldde vandaag dat het eskader waarvan de Evertsen deel uitmaakt het bezoek afgeblazen had, vanwege de coronapandemie. Volgens het Nederlandse ministerie van Defensie is hier echter geen sprake van en zal het eskader later deze maand afmeren in de haven van Busan.

Evertsen
Zr.Ms. Evertsen vuurt met het 127mm kanon op doelen op een onbewoond eiland in de Filipijnenzee. (Foto: Britse Defensie)

Zuid-Korea wordt momenteel geteisterd door een vierde coronagolf en 'bronnen' lieten het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap weten dat het bezoek van de Britse carrier HMS Queen Elizabeth en reisgenoten aan Busan in verband met de pandemie zou worden geannuleerd. Dat klopt niet, zo antwoordde het ministerie van Defensie vanmiddag op vragen van Marineschepen.nl over het artikel van Yonhap.Er zullen wel enkele aanpassingen aan het bezoek worden gedaan. Zo is een aantal diplomatieke activiteiten geannuleerd en zijn de mogelijkheden tot passagieren van de bemanning beperkt. Het bezoek staat in het teken van gezamenlijke vriendschappelijke evenementen en een reeks oefeningen op zee.Het eskader waar de Evertsen momenteel onderdeel van uitmaakt, gaat na het bezoek aan Zuid-Korea verder naar Japan. Volgens Defensie zullen de schepen ook volgens planning afmeren in de Japanse haven Yokosuka.


HMS Defender, HMS Kent en Zr.Ms. Evertsen vuurden vorige week op doelen op een eiland, net als drie F-35's van HMS Queen Elizabeth er ook doelen bestookten. Zij deden dat, voor oefening, op verzoek van Amerikaanse mariniers die er geland waren en om vuursteun vroegen.

De Evertsen is sinds mei op wereldreis samen met de Queen Elizabeth en een aantal andere schepen. Er zijn reeds oefeningen gehouden met India en Singapore en er is afgemeerd in Guam. Eerder werd een individueel bezoek van de Evertsen aan Indonesië wel afgeblazen in verband met het coronavirus.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Evertsen in Zuid-Chinese Zee

Evertsen niet naar Indonesië