Marineschepen.nl
 
   
 

Camouflagepatroon op nieuw marineuniform: 'modern, professioneel en operationeel passend'


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 07-05-2019 | Laatst aangepast: 07-05-2019


De vervanger van het huidige boordtenue van de vloot wordt voorzien van een camouflagepatroon, dat werd enkele weken geleden al bekend. De vraag was echter waarom er is gekozen voor een dergelijke print, immers camouflage aan boord van een schip is niet nodig.

Camouflage VS
De voormalige blauwe camouflageuniformen van de US Navy. (Foto: US Navy)

Heel Defensie wordt de komende jaren voorzien van een nieuw uniform onder de titel Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS), hier is Defensie al zeker drie jaar mee bezig. Mariniers en vlootpersoneel krijgen nieuwe uniformen. Lang werd gedacht dat het om weer een effen blauw uniform zou gaan. Vrij onverwachts bleek eind april dat de marine zelf gekozen heeft voor camouflage.Na vragen van Marineschepen.nl meldt een marinewoordvoerder vandaag dat de keuze op camo is gevallen na "intern overleg, vele werkbezoeken door o.a. [Commandant Zeestrijdkrachten VADM Kramer] waarbij o.a. is gesproken over de nieuwe tenues" en overleg met de Adviesraad Onderofficieren Koninklijke Marine.

En waarom voor de trendbreuk is gekozen? "De marine acht het camouflagepatroon modern, professioneel en operationeel passend bij de uitstraling van marinemilitair. De keuze wordt binnen de marine breed gedragen," zo meldt de woordvoerder.Het camouflagepatroon zal gelijk worden aan het patroon van de mariniers, maar dan met blauwtinten. Hoe het er precies uit komt te zien is echter nog niet bekend. TNO doet momenteel onderzoek.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Toch camouflage op nieuw uniform