Marineschepen.nl
 
   
 

Contractondertekening mijnenbestrijdingsvaartuigen uitgesteld


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 05-06-2019 | Laatst aangepast: 05-06-2019


De contractondertekening van de aanschaf de nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen voor België en Nederland is uitgesteld, dat meldt de website Flows.be. De ondertekening zou op 6 juni plaatsvinden, maar is verplaatst naar een nog onbekende datum in de toekomst. De reden is dat de Belgische vice-premier en minister van Defensie Didier Reynders is aangewezen als informateur voor de onderhandelingen voor de nieuw te vormen Belgische regering.

Didier Reynders
Voormalig minister van Defensie Didier Reynders tijdens een bezoek aan de Belgische Defensiestaf in 2018. Reynders werd in maart nog in verlegenheid gebracht toen de Franse krant La Tribune suggereerde dat de Franse minister van Buitenlandse Zaken Reynders de steun van Parijs aan had geboden in zijn kandidatuur voor secretaris-generaal van de Raad van Europa, in ruil voor winst van Naval Group. Reynders ontkende dat er steun was aangeboden, maar bevestigde wel dat over de twee dossiers is gesproken. Eind juni wordt bekend of Reynders zijn droombaan in Brussel krijgt. (Foto: Belgische Defensie)Volgens de Belgische transportwebsite Flows.be is de contractondertekening van de deal ter waarde van 2,6 miljard euro uitgesteld. Dat betekent echter niet dat het project plotseling onzeker is geworden, de opdracht was immers vorige week al gegund aan Belgium Naval & Robotics voor de bouw van de twaalf mijnenbestrijdingsvaartuigen en toolboxen. Volgens Naval Group is de contractondertekening juridisch gezien niet nodig om aan het project te kunnen beginnen.Die ondertekening was echter wel gepland en wel op donderdagmiddag 6 juni in het Egmontpaleis te Brussel. Reynders zou daar met de Nederlandse staatssecretaris van Defensie Barbara Visser, de CEO van Naval Group Hervé Guillou en CEO van ECA Guénaël Guillerme zijn handtekening zetten. Omdat Reynders nu een nieuwe functie heeft gekregen als informateur, kan hij niet meer tekenen als minister van Defensie.

Een nieuwe datum voor de contractondertekening is niet bekend. Mogelijk wacht men af tot een nieuwe Belgische regering is gevormd.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Opdracht gegund