Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwste Britse marineschip in Amsterdam

Bookmark and Share
15-11-2013 Door: Jaime Karremann

Vanmiddag is het nieuwste Britse marineschip, HMS Duncan, aangekomen in Amsterdam. De torpedobootjager met naamsein D37 ligt een kleine week in de hoofdstad in verband met een maritieme beurs en is aanstaande donderdag geopend voor het publiek. (Let op, de open dag is geannuleerd.)

Marinekazerne Amsterdam
HMS Duncan afgemeerd aan de Passengers Terminal in Amsterdam. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De gecombineerde rollen van 'krijger, koopman en diplomaat' hebben alle marines met elkaar gemeen. Ook in de Type 45 destroyer gaan deze rollen uitstekend samen.Het 152 meter lange marineschip heeft meerdere maanden van testen en proefvaren achter de rug, het werd namelijk op 23 september jongstleden als zesde schip van de Type 45-reeks in dienst gesteld. De destroyer is zo nieuw dat pas afgelopen maandag voor het eerst een serieuze schietoefening op het programma stond. Ten zuiden van Engeland, in het Kanaal, werd gevuurd met de kanons en machinegeweren: het 4,5 inch kanon, 30 mm snelvuurkanon, GPMG's en Miniguns.

Kanon
Het kanon van HMS Duncan afgelopen maandag. (Foto: Britse marine)

De 190 bemanningsleden kunnen de batterijen opladen in Amsterdam, maar voor velen zal het programma erg druk zijn. In de rol van diplomaat en koopman is het schip onderdeel van de METS 2013 beurs in de RAI. HMS Duncan fungeert als het drijvende voorbeeld van het Britse technologisch kunnen.
Aanstaande donderdag zal het schip bovendien open zijn voor publiek.

De verwachting is dat de Duncan vanaf de zomer operationeel inzetbaar zal zijn. Het eerste schip van de klasse, HMS Daring, is al enige jaren operationeel en wordt ingezet om hulp te verlenen aan de Filipijnen na de orkaanramp.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Type 45 destroyers

Mijnenjagers in Amsterdam
Bezoek: Ark Royal en Liverpool
HMS Cornwall in hoofdstad