Marineschepen.nl
 
   
 

Defensie over onderzeeboten: "Er is nog geen keuze gemaakt"


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 15-02-2019 | Laatst aangepast: 15-02-2019


Het Noordhollands Dagblad meldt vanmiddag dat zowel TKMS als Navantia zijn afgevallen in de race om nieuwe Nederlandse onderzeeboten. Maar de Defensie Materieel Organisatie reageert verrast op het bericht. "Er is nog geen keuze gemaakt, bovendien maakt DMO de keuze ook niet want dat doet het kabinet."

Bruinvis
Zr.Ms. Bruinvis. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

"Het kabinet neemt naar verwachting volgende week vrijdag een besluit over de aanschaf van nieuwe onderzeeboten voor de Koninklijke Marine. Zeer betrouwbare bronnen bevestigen tegenover het Noordhollands Dagblad dat de Duitse werf ThyssenKrupp en het Spaanse Navantia afvallen," schrijft het Noordhollands Dagblad vanmiddag. Ook Marineschepen.nl komt regelmatig (nieuwe) geluiden ter ore dat Navantia en TKMS er niet goed voor staan (al zijn er voor Navantia ook steeds enigszins hoopvolle geruchten), toch lijkt de melding van het dagblad voorbarig.



Zowel TKMS als een vertegenwoordiger van Navantia reageren terughoudend en zeggen geen officieel bericht te hebben ontvangen. Hoofd communicatie DMO reageert verbaasd op het artikel in het Noordhollands Dagblad: "Volgende week vrijdag? Dat kan niet. Want eerst moet het naar het voorportaal van de ministerraad, dan naar de ministerrraad en dan pas naar het kabinet."



"Defensie zou niet met twee maar met één partij verder moeten gaan."



Ook voor wat betreft de keuze voor Saab-Damen en Naval Group is er volgens hem nog niets duidelijk. "We hebben nog geen keuze gemaakt. We zitten nog in de afrondende fase en er moet nog een besluit genomen worden. DMO neemt niet het besluit, we kunnen een advies geven. Het kabinet neemt een besluit. Maar het moet nog in de ministerraad besproken worden. Dus ik kan deze berichten op geen enkele manier bevestigen."





comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Orka

Jack Reijmers over risico's onderzeeboten