Marineschepen.nl
 
   
 

Lading coca´ne gevonden op Marinebasis Parera, Curašao


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 30-06-2019 | Laatst aangepast: 30-06-2019


Op Marinebasis Curašao is vrijdag een lading coca´ne gevonden in een container. Dat meldde het Ministerie van Defensie gisteren. Het is de tweede keer in een jaar dat er coca´ne is gevonden op een marinekazerne.

Parera
Marinebasis Parera. (Foto: Defensie)

De container stond volgens Defensie gereed om naar Nederland vervoerd te worden. Deze werd gisteren overigens niet bij toeval gevonden, zo blijkt uit het bericht van Defensie: "De Koninklijke Marechaussee verrichtte de zoeking onder leiding van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Curašao. Het OM doet nader strafrechtelijk onderzoek naar de in beslag genomen drugs."Om hoeveel drugs het gaat is niet bekend, evenmin hoe de drugs in de container terechtkwam.

Bijna een jaar geleden werd er ook een container met daarin coca´ne gevonden op een marinekazerne. Dat was toen de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Daar werden zestien sporttassen met drugs gevonden in een container die afkomstig was van Sint-Maarten. Beelden van de vondst door mariniers werden destijds veel bekeken en gedeeld. Daarna bleef het echter stil en is er verder niets bekend gemaakt. Er kan dus nog niets gezegd worden over of er een verband is tussen de twee vondsten.Defensie hanteert al jaren een zerotolerancebeleid als het gaat om drugsbezit en -gebruik. Een drugsvondst in de West ligt dan extra gevoelig. Een van de meest in het oog springende taken van de marine in de West is immers het verstoren van drugstransporten. Handel in drugs is helemaal uit den boze en kan nog lang aan een organisatie blijven kleven die zich bezig houdt met drugsbestrijding. Nadat in 1998 in een marinevliegtuig 125 kilo drugs werd gevonden, werd de marine nog jarenlang geassocieerd met deze zaak.Commandant Zeemacht Caribisch Gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin, haalde op Twitter het zerotolerancebeleid nog eens aan. "En hier gaan wij naar handelen," voegde hij er aan toe.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen