Marineschepen.nl
 
   
 

Zo moet een deel van de nieuwe tijdelijke uniformen er uit komen te zien


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 28-10-2021 | Laatst aangepast: 28-10-2021


Het Duitse bedrijf Hexonia heeft de aanbesteding gewonnen voor de productie van combat shirts voor de Nederlandse krijgsmacht. De Duitse website Soldat und Technik heeft bovendien een foto gedeeld van deze nieuwe combat shirts, plus broek. Voor het eerst zien we een marineblauw NFP-uniform.

Combat shirts
Combat shirts met broeken in het nieuwe Nederlandse blokjespatroon. (Foto: Hexonia)

De vervanging van de uniformen voor de Nederlandse Defensie, waar overigens ook de Belgische marine bij betrokken is, is een complex geheel geworden. De definitieve uniformen zijn vertraagd tot na 2023, de interim-oplossing is ook vertraagd, maar er worden al wel delen van het uniform verstrekt. Het interim uniform bestaat uit het uniform van het Korps Mariniers, maar dan met het blokjespatroon dat TNO heeft ontwikkeld, genaamd NFP.Dat uniform bestaat uit een "gevechtsbroek, gevechtsjas, regenjas, combat shirt en baseball cap", zo beschrijft Defensie.nl het interim-pak.

Het Duitse bedrijf Hexonia heeft begin deze maand zeven aanbieders verslagen in de aanbesteding voor de combat shirts, zo wist de Duitse website Soldat und Technik te melden. Dankzij de foto die de website er bij heeft gevoegd, krijgen we voor het eerst een beeld van de toekomstige uniformen in het blauw.

De vraag is nog wel in hoeverre het combat shirt gedragen zal worden op zee, aangezien het een kledingstuk is dat vooral bedoeld is voor onder een ops vest. Een ander nieuw kledingstuk is het marineblauwe shirt en uiteraard de 'gevechtsjas'.Hexonia levert de 'kampfhemden' ook aan de Duitse krijgsmacht. Met het contract zou volgens Soldat und Technik 12 miljoen euro zijn gemoeid.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Ook tijdelijk nieuw uniform vertraagd