Marineschepen.nl
 
   
 

Eerste nieuwe sleepboot marine onderweg naar Den Helder


Bericht geplaatst: 25-01-2016 | Laatst aangepast: 25-01-2016

Vandaag heeft de eerste nieuwe sleepboot voor de Koninklijke Marine de werf in RoemeniŽ verlaten, op weg naar Den Helder. De sleepboot Noordzee zal op 17 februari in de nieuwe thuishaven aankomen. In totaal heeft de marine drie nieuwe sleepboten besteld. Alledrie worden ze door Damen in RoemeniŽ gebouwd.

Noordzee sleepboot
Animatie van een sleepboot van de Noordzeeklasse. (Beeld: Damen)

Vanochtend vroeg heeft de nieuwe sleepboot Noordzee de Roemeense scheepswerf van Damen verlaten en koers gezet richting Den Helder. De sleepboot van het type ASD Tug 2810 Hybrid was sinds februari 2015 in aanbouw op de werf van de Gorinchemse scheepsbouwer Damen. De Noordzee is ťťn van de drie nieuwe sleepboten voor de marine.Met een snelheid van 8,5 knoop vaart de sleepboot op dit moment in de Zwarte Zee en zal via o.a. de Middellandse Zee richting Den Helder koersen. Op 17 februari komt de Noordzee aan in Den Helder. Dan zal de boot worden overgedragen aan de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Ron Damman van de website Newdeep.nl ontving foto's van de sleepbootbemanning vlak voor en na vertrek.De twee Zweedse sleepboten, een andere variant van de ASD Tug 2810, hebben in november al hun reis naar de nieuwe thuishaven gemaakt.

Hector sleepboot
De Zweedse Hector onderweg naar Zweden. (Beeld: Damen)comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Noordzeeklasse