Marineschepen.nl
 
   
 

Boek 'In deepest secrecy' weer te koop als paperback


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 22-08-2023 | Laatst aangepast: 22-08-2023


Ruim een half jaar was de Engelstalige versie van 'In het diepste geheim', genaamd 'In deepest secrecy', uitverkocht en alleen beschikbaar als e-book. Sinds vandaag is 'In deepest secrecy', dankzij een tweede druk, weer te koop als fysiek boek.
De boeken beschrijven hoe Nederlandse onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog onderzeeboten, torpedobootjagers en vliegkampschepen van de Sovjet-Unie naderden om inlichtingen te verzamelen.


In deepest secrecy
In deepest secrecy, nieuwe boeken in de doos. (Foto: Marineschepen.nl)

De tweede druk van In deepest secrecy is vanaf nu te bestellen via onder andere Amazon.com, Amazon.nl en Bol.com. Het boek is in veel landen over de hele wereld leverbaar. Wie voor een cadeau voor bijvoorbeeld een buitenlandse relatie een gesigneerd exemplaar van In deepest secrecy wil bestellen kan, tijdelijk, terecht via de shop van Naviesworldwide.com.Het boek is sinds eind vorig jaar ook verkrijgbaar als e-book via onder andere Apple Boeken, Amazon en Bol.com.

In het diepste geheim is alleen als fysiek boek verkrijgbaar.

17 geheime patrouilles
In deepest secrecy is een vertaling, en qua hoofdstukindeling iets aangepaste versie, van In het diepste geheim. Dat boek verscheen in 2017. Inmiddels zijn zo'n 12.000 exemplaren verkocht en nog altijd worden vrijwel dagelijks boeken besteld. In het diepste geheim beschrijft voor het eerst geheime inlichtingenoperaties van Nederlandse onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog.

Over deze operaties was tot In het diepste geheim werd gepubliceerd weinig bekend. Hoewel de onderzeebootpatrouilles formeel nog altijd geheim zijn, is min of meer per ongeluk veel informatie over deze activiteiten in het Nationaal Archief beland. Dat gebeurde al sinds 1993. Die informatie, gecombineerd met interviews met voormalig bemanningsleden, vormden de basis van het boek.

In het boek komen zeventien patrouilles korter of langer aan bod. Beschreven wordt hoe Nederlandse onderzeeboten in wateren van de Atlantische Oceaan tot aan de kust van Egypte eenheden van de Sovjetmarine bespioneerde.Documentaire?
Zoals eerder gemeld via de nieuwsbrief van Marineschepen.nl, is met een producent een overeenkomst gesloten voor een documentaire op basis van het boek In het diepste geheim. De volgende stap is een overeenkomst sluiten met een zender of dienst die de docu kan uitzenden, zodat de documentaire daadwerkelijk gemaakt kan worden. Daar zijn reeds gesprekken voor opgestart.

Jaime Auteur: Jaime Karremann
Jaime is oprichter van Marineschepen.nl en heeft meer dan 1.500 artikelen geschreven over uiteenlopende marine-onderwerpen. In 2017 gaf hij zijn non-fictieboek In het diepste geheim uit en later onderzeebootthriller Orka. Voor Jaime fulltime met deze site aan de slag ging, werkte hij ruim 12 jaar bij de marine, waarvan het grootste deel in een burgerfunctie. Jaime studeerde Communicatie in Groningen.
comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

In het diepste geheim