Marineschepen.nl
 
   
 

Ergernis aan boord van Zr.Ms. Karel Doorman na uitspraken vakbond over sfeer


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 18-05-2020 | Laatst aangepast: 18-05-2020


Aan boord van Zr.Ms. Karel Doorman is geŽrgerd gereageerd op de uitspraken van ACOM-voorzitter Jan Kropf over de sfeer aan boord. Volgens Kropf zou de sfeer slecht zijn. Verschillende bemanningsleden aan boord van de Doorman spreken dit tegen.

Bioscoop
Bioscoop op zee. Archieffoto. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De Karel Doorman was de afgelopen dagen herhaaldelijk in het nieuws nadat meerdere aangiftes waren gedaan tegen een officier van het schip. Hij zou (mannelijke) collega's hebben aangerand en inmiddels zouden vier bemanningsleden aangifte hebben gedaan. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de vermeende incidenten.Vakbondsvoorzitter Kropf zei vorige week in De Telegraaf echter dat de sfeer aan boord van het schip slecht zou zijn. "De sfeer was al niet best door de verveling en de impact van het zedenonderzoek nu is enorm", zei Kropf. De "boot zou alleen maar kleiner zijn geworden" door de zaak, volgens de ACOM-voorzitter. "Sfeer aan boord Karel Doorman belabberd; bemanning verveelt zich te pletter", was de kop van het stuk in De Telegraaf.

De uitspraken over de sfeer en de stemming worden door bronnen aan boord van de Doorman tegengesproken. De bronnen (overigens geen officieren) kunnen niet voor alle ongeveer 150 mannen en vrouwen aan boord spreken, maar zeggen een heel andere sfeer te zien dan door Kropf en De Telegraaf wordt geschetst."De sfeer is juist goed aan boord", zegt een van hen tegen Marineschepen.nl. Er wordt nog steeds gelachen en er is ruimte voor ontspanning zoals sport en film kijken op het helidek, meldt het bemanningslid. En hoewel de bemanning sinds 30 maart in quarantaine zit, is dat nog echt iets anders dan vervelen: "De Telegraaf doet net alsof wij niks te doen hebben. Ik vraag me af van wie hij deze informatie heeft gekregen, want het klopt echt niet. Sommigen hebben lange werkdagen achter de rug. Vooral in de eerste vijf weken was het hard werken, toen we ons gereed moesten maken voor de reis."

Ook anderen spreken van een goede sfeer aan boord. Het schip wordt weliswaar niet ingezet voor coronahulp en dat was voor sommigen een teleurstelling, net als het ontbreken van mooie havens, maar dat betekent niet dat de sfeer daardoor slecht zou zijn.

Leon Dusseldorp, Chef voortstuwing en energie aan boord van de Doorman, formuleerde het op LinkedIn als volgt: "Zr.Ms. Karel Doorman is helaas negatief in het nieuws gekomen door een individu en is waarschijnlijk voer voor de Telegraaf in komkommertijd. Jammer dat dit een smet is op het goede werk wat wij hier leveren. De sfeer onder de bemanning is nog even goed, ondanks dat we al ruim 7 weken aan boord leven in een soort van quarantaine."Er is ook verbazing over de conclusies over de sfeer omdat notabene De Telegraaf zelf een online serie publiceert over het leven aan boord. "Daar zie je juist hoe positief we zijn", zegt het bemanningslid tegen Marineschepen.nl. "Door de onzinverhalen over sfeer en verveling vormt de bemanning ineens samen een mening en worden we juist sterker."comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Aangifte tegen officier aan boord Doorman