Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. Friesland vangt drugs


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 02-10-2018 | Laatst aangepast: 02-10-2018


Stationsschip in het Caribisch gebied Zr.Ms. Friesland heeft donderdag 20 september 900 kilo coca´ne gevangen, dat meldt de marine vandaag. De opvarenden van de go-fast zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

FRISC
Een FRISC op archiefbeeld. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De go-fast werd 's nachts gespot door de NH-90 helikopter van Zr.Ms. Friesland tijdens een patrouille ten noorden van Aruba. De helibemanning zag een groot aantal verdachte pakketten, waarna besloten werd om het bootje tot stoppen te dwingen. Behalve de Friesland, werd ook het DASH-8 kustwachtvliegtuig ingezet.Nadat het bootje niet reageerde op zowel stopsignalen als waarschuwingsschoten door de helikopter, werd een FRISC van de Friesland ingezet. De snelle boot vormt samen met de NH-90 een bewezen team en ook dit keer waren zij de bovenliggende partij. De bemanning van de go-fast gooide de verdachte pakketten overboord, die werden opgepikt door de FRISC. De NH-90 bleef de go-fast volgen en schoot drie van de vier buitenboordmotoren van de boot aan stukken. Desondanks bleef de go-fast doorvaren. Tot de boodschutter van de FRISC de laatste buitenboordmotor uitschakelde.

De vier opvarenden werden aangehouden en overgedragen aan de autoriteiten.De uiteindelijke vangst bleek 900 kilo coca´ne te zijn. Het is de tweede vangst van de Friesland nadat in augustus 406 kilo coca´ne werd onderschept. Deze vangst is niet enorm, vorig jaar ving de Van Speijk nog 1600 kilo, maar is wel meer dan het gemiddelde van de afgelopen jaren.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Drugsvangst augustus