Marineschepen.nl
 
   
 

Indiaas schip INS Tabar maakt reis door Europa


Door: Tobias Kappelle
Bericht geplaatst: 12-08-2021 | Laatst aangepast: 12-08-2021


Het Indiaase fregat INS Tabar is bezig aan een reis waarbij verschillende Europese landen worden aangedaan. Het schip ligt momenteel in Portsmouth. Eerder hield INS Tabar oefeningen met Frankrijk, Rusland en Noorwegen. Op het oorspronkelijke programma stond ook Nederland als één van de bestemmingen. Het is onbekend of dit nog steeds het geval is.

INS Tabar
INS Tabar en de Noorse KNM Storm tijdens de oefening. (Beeld: Noorse Marine)

INS Tabar was al halverwege juli in Europese wateren te vinden. 15 en 16 juli oefende het schip samen met de Franse FS Aquitaine (FREMM) in de Golf van Biskaje. Bij deze oefeningen waren ook een helikopter en vier Rafale gevechtsvliegtuigen betrokken.Na de oefeningen in de Golf van Biskaje zette INS Tabar koers naar het noorden. Op 28 en 29 juli stonden in de Oostzee oefeningen met de Russische marine op het programma. De Tabar was ruim op tijd richting Rusland gevaren, omdat op het schip op 25 juli meedeed aan de feestelijkheden rondom de Russische nationale marinedag. Het Indiaase schip voer samen met meer dan 50 andere schepen mee in de parade door Sint-Petersburg.Vanuit Rusland trok de Tabar richting Noorwegen, waar het op 5 augustus afmeerde in Bergen. Voor de kust van Bergen werden op 8 augustus oefeningen gehouden met het Noorse schip KNM Storm. Op dit moment bevindt INS Tabar zich in de haven van Portsmouth. Vanuit Bergen voer het schip richting Engeland, waar het zondag 15 augustus de Indiaase onafhankelijkheidsdag zal vieren.

In mei kondigde de Indiaase marine in een persbericht aan dat het schip ook naar Nederland zou varen. Voor zover bekend is dit nog niet gebeurd. Omdat het schip op de terugweg lijkt te zijn, is het de vraag of dit bezoek nog doorgang vindt. Zowel de Indiaase marine als de Indiaase ambassade in Nederland hebben niet gereageerd op vragen van Marineschepen.nl.

INS Tabar is een fregat van de Talwarklasse. Het schip is in 2004 in Kaliningrad in dienst gesteld en heeft als thuishaven Mumbai.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen