Marineschepen.nl
 
   
 

Indonesische marine geeft beelden vrij van gezonken onderzeeboot KRI Nanggala


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 25-04-2021 | Laatst aangepast: 25-04-2021


Onderzeeboot KRI Nanggala (Cakraklasse) is in zeker drie stukken gevonden op een diepte van 845 meter. De Indonesische marine had de boot zaterdag gedetecteerd op de bodem en vandaag zijn beelden gemaakt van het wrak en spullen die er in de buurt zweven.

Nanggala
Het wrak van de Nanggala. (Foto: MV Swift Rescue/ Indonesische marine)

Vanavond heeft de Indonesische marine in een artikel op de website en in een persconferentie gemeld dat alle 53 personenen aan boord van de onderzeeboot overleden zijn verklaard. Het zoekteam heeft de onderzeeboot gevonden en zij konden aan onder andere het verticale roer, de ankers, de buitenzijde van het druklichaam en een MK-11 ontsnappingspak de Nanggala kunnen identificeren. De commandant van de Indonesische marine condoleerde de nabestaanden en zegde toe een postuume onderscheiding toe te kennen aan de personen die aan boord waren.Een drone [ROV] van het Singaporese reddingsschip MV Swift Rescue kreeg vanochtend om 09:04 uur plaatselijke tijd (03:04 NL tijd) het wrak van de Nanggala op een diepte van 388 meter in beeld. Het wrak lag 1500 meter ten zuiden van de laatst bekende positie op de zeebodem.

Eerder had het Indonesische hydrografische opnemingsvaartuig KRI Rigel een mogelijk contact ontdekt, maar de ROV van de Rigel heeft een maximale duikdiepte van 800 meter en daarom werd het contact overgedragen aan de Swift Rescue.


Meer info over donaties aan Marineschepen.nl lees je op de donatiepagina.

De Nanggala werd in drie stukken gevonden, zo meldde de Indonesische marine tijdens de persconferentie. Het voorste deel van de boot en het achterste deel van de boot waren gescheiden van het midden van de romp. Alleen het achterste deel was niet in elkaar gedrukt.

Nanggala
Een MK-11 ontsnappingspak. (Foto: MV Swift Rescue/ Indonesische marine)

Nanggala
(Foto: MV Swift Rescue/ Indonesische marine)

Nanggala
(Foto: MV Swift Rescue/ Indonesische marine)

Tijdens de persconferentie werd ook een gescheurd ontsnappingspak getoond dat nabij Bali was aangetroffen.

Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. Wel heeft de commandant van de Indonesische marine gezegd dat hij niet gelooft dat het ongeval veroorzaakt is door een menselijke fout.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Mogelijk wrak gevonden

Liveblog dag 4

Liveblog dag 3

Liveblog dag 2

Cakraklasse onderzeeboten