Marineschepen.nl
 
   
 

Tweede lading gaat aan boord Karel Doorman


Bericht geplaatst: 09-12-2014
Laatst aangepast: 09-12-2014


In Vlissingen wordt de Karel Doorman momenteel volgeladen met de tweede lading noodhulpgoederen. Aanstaande vrijdag vertrekt het schip voor de tweede maal naar West-Afrika, in de strijd tegen ebola.

Karel Doorman
De Karel Doorman in Vlissingen. (Foto: Eva Klijn/ Ministerie van Defensie)

De tweede lading voor de getroffen landen bestaat opnieuw aan voertuigen, medische goederen en beschermende kleding voor hulpverlening. Nieuw zijn de 1700 pallets met rijst. De goederen zijn ter beschikking gesteld door het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Frankrijk. Ook hulporganisaties zoals UNICEF, het World Food Programme en de Samenwerkende Hulporganisaties hebben goederen aangemeld.Omdat de kade in de Vlissingse Scaldiahaven langer is dan die in Den Helder (die in verband met bezuinigingen niet werd verlengd), was het nu veel makkelijker om de 50 voertuigen aan boord te krijgen. In Den Helder moesten die één voor één met de kraan aan dek getild worden, in Vlissingen kon de zogenaamde stern quarter ramp gebruikt worden: de laadklep aan stuurboord achterzijde. De ambulances en terreinwagens konden gisteren daardoor al snel aan boord gereden worden.

Net als tijdens de eerste onload gaat ook bij de tweede het grootste deel in Nederland aan boord. De Doorman zal onderweg naar West-Afrika eerst de bekende Franse havenplaats La Rochelle aandoen en vervolgens Gibraltar voor aanvullende goederen. Dan zal de A833 weer vrijwel volgeladen zijn.

Iets meer dan een week na vertrek uit Vlissingen zal het in de Golf van Guinee arriveren.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
JSS Karel Doorman

Laatste offload in Liberia
DMAN lost in Sierra Leone
Video laden DMAN
Interview commandant DMAN
Doorman vertrekt binnenkort
DMAN mogelijk tegen ebola