Marineschepen.nl
 
   
 

De Karel Doorman lost goederen in Sierra Leone


Bericht geplaatst: 19-11-2014
Laatst aangepast: 19-11-2014


Gisteravond kwam de Karel Doorman aan in Freetown, Sierra Leone. Vanochtend vroeg werd begonnen met het lossen van de eerste hulpgoederen. De Karel Doorman ging afgelopen zaterdag voor de kust van Senegal voor anker en zal vrijdag in Guinee afmeren.

Karel Doorman
(Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De Karel Doorman heeft gisteravond de eerste bestemming in het kader van operatie Tricolette bereikt. Het 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip meerde af in de haven van Freetown, Sierra Leone. Vanochtend vroeg rolden de eerste vrachtwagens van de quarterramp (de laadklep stuurboord/ achter) en werden de eerste containers van het helidek getild.In een interview met BNR vertelde de commandant van de Karel Doorman, kapitein ter zee Peter van den Berg, dat het nog tot in de middag zou duren voor de goederen gelost zijn. Vooral de vrachtwagens en containers zouden snel kunnen gaan, de losse spullen en pallets zouden meer tijd in beslag nemen, aldus Van den Berg. De Doorman vertrekt dan rond zes uur vanavond weer naar zee, richting Guinee. Vrijdagochtend zal het rond zeven uur in Guinee zijn om nog wat goederen te lossen. Dinsdag verwacht de Doorman in Liberia aan te komen.

Karel Doorman
Uitzicht vanaf het seindek van de Karel Doorman over Freetown. (Foto: LTZ Mark van der Zijde)

Het JSS vertrok donderdag 6 november uit de haven van Den Helder, waarna het een dag later in Southampton (Verenigd Koninkrijk) extra goederen laadde. Via de Canarische Eilanden koerste het schip richting Senegal voor een logistieke stop. Voor de kust van Dakkar ontving het schip diverse hoogwaardigheidsbekleders voor een kort bezoek en een cameraploeg van de Senegalese televisie voor een reportage.

Karel Doorman
Foto van iets voor negenen vanochtend. Het helidek is al een stuk leger. In de verte is RFA Argus te zien. (Foto: LTZ Mark van der Zijde)

Drie dagen later verscheen de A833 in de wateren van Sierra Leone. Daar ontmoette de Doorman het Britse marineschip RFA Argus, dat reeds sinds eind oktober in het gebied is om hulp te bieden aan de getroffen landen. Na een bevoorrading van de Argus, meerde de Doorman gisteren aan het begin van de avond af in Freetown.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
JSS Karel Doorman

Laatste offload in Liberia
Video laden DMAN
Interview commandant DMAN
Doorman vertrekt binnenkort
DMAN mogelijk tegen ebola