Marineschepen.nl
 
   
 

Marine opent digitaal de deuren van haar onderzeeboten


Door: Tobias Kappelle
Bericht geplaatst: 30-09-2020 | Laatst aangepast: 30-09-2020


De Koninklijke Marine komt op 1 oktober met een speciale actie om nieuw personeel te werven: 'Onderzeedienst live'. Deze actie is vooral gericht op studenten en recent afgestudeerden en zal door middel van videoverbinding onderzeeboten van binnen en van buiten tonen.

Zr.Ms. Walrus
Zr.Ms. Walrus. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Het is zeer ongebruikelijk in Nederland dat de binnenkant van onderzeeboten te zien zijn. Normaal gezien is het binnenste van Nederlandse onderzeeboten maar zeer zelden zichtbaar voor publiek en al helemaal niet op een live videoverbinding. Donderdag 1 oktober wordt hier dus een uitzondering op gemaakt, waarbij zowel het personeel als het schip zelf onderdeel uit zullen maken van het live evenement.Het CPB verwacht dat de werkloosheid dit jaar met 4,4% zal stijgen en volgend jaar zelfs met 6,5%. Vooral jongeren zullen slachtoffer worden van deze grote stijging, verwacht het CPB. De marine is juist op zoek naar nieuwe werknemers en dan met name voor haar onderzeeboten. Hier is dringend personeel voor nodig en dus ziet de marine nu haar kans schoon om jongeren een kans te bieden en is ‘Onderzeedienst live’ in het leven geroepen als wervingsactie.Volgens Olaf Binnenhei, van de Koninklijke Marine, kunnen mensen die een technische opleiding hebben afgerond, vrijwel direct beginnen bij de marine. Al heeft de marine ook behoefte aan jongeren die juist met radar of sonar willen werken, of als verpleegkundige aan de slag willen. Of je vervolgens instroomt als matroos, onderofficier of officier is afhankelijk van je opleiding. Vervolgens krijg je een interne opleiding van de marine.
Wie de komende jaren bij de Onderzeedienst aan de slag zal gaan, zal eerst varen op de huidige Walrusklasse onderzeeboten, maar kan zich daarna verheugen op de komst van de nieuwe onderzeeboten.Het online event staat gepland voor donderdag 1 oktober van 11:00 tot 12:00 uur. Aanmelden kan via de wervingswebsite van Defensie.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen