Marineschepen.nl
 
   
 

Marineschepen uit Chili en Ecuador naar Sail


Bericht geplaatst: 13-03-2015
Laatst aangepast: 13-03-2015


Tallships van de marines van Chili en Ecuador zullen aankomende zomer tijdens Sail in Amsterdam zijn. Dat maakte de Sailorganisatie gisteren bekend. Het gaat om de barkentijn Esmeralda uit Chili en de bark BAE Guayas. Beide zeilschepen zijn bedoeld voor de opleiding van marinepersoneel.

Esmeralda
De viermaster Esmeralda is 113 meter lange barkentijn uit 1954. Op de foto wordt de Esmeralda geëscorteerd door de Blanco Encalada, in vroeger tijden bekend als het Nederlandse M-fregat Hr.Ms. Abraham van der Hulst. Helaas komt de ex-Van der Hulst niet mee naar Amsterdam. (Foto: Amerikaanse marine)

Voor het eerst in de geschiedenis van Sail nemen de Esmeralda en de Guayas deel aan het grote zeilevenement in Amsterdam. De twee marineschepen voegen zich bij ARC Gloria van de Colombiaanse marine. Volgens de Sailorganisatie is het zeer bijzonder dat drie tallships uit Zuid-Amerika deelnemen.Esmeralda, lang niet gezien
Het is niet voor het eerst dat de Esmeralda in Amsterdam is, maar voor de laatste keer moeten we wel wat jaartjes terug: 1968. Daarna brak een duistere periode aan voor het opleidingsschip door de militaire dictatuur van 1973 tot 1990. De eerste 7 jaar van die dictatuur zou het schip namelijk gebruikt zijn voor opsluiting en marteling van politieke gevangenen. De havenbezoeken van de Esmeralda gingen in de decennia daarna gepaard met kritiek en protesten. Mogelijk is die periode afgesloten, de Sailorganisatie is in ieder geval duidelijk verguld met het aanstaande bezoek.Dat Sail blij is met de komst heeft uiteraard te maken met het schip zelf. De Esmeralda is namelijk één van de grootste deelnemende tallships. Het is 113,1 meter lang en heeft 21 zeilen. De hoogste mast is 48,5 meter hoog.
De Esmeralda biedt ruimte aan 330 personen. Het grootste deel bestaat uit adelborsten van de Chileense marine academie en de beste mannen en vrouwen van de matrozenopleiding.

De Esmeralda zal in 2015 in totaal 11 landen aandoen, 138 dagen op zee zijn en ruim 20.000 zeemijlen varen. In juli is het schip in Willemstad, Curacao.

BAE Guayas
BAE Guayas. (Foto: Ecuadoriaanse marine)

BAE Guayas voor het eerst
In tegenstelling tot de Esmeralda zal Buque de la Armada de Ecuador (BAE) Guayas echt voor het eerst de Amsterdamse haven binnenlopen. De Guayas is een 78,4 meter lange driemaster. Het schip is een zusterschip van ARC Gloria. Vanuit Guayaquil, Ecuador, zeilt het schip de wereld over om adelborsten en matrozen kennis te laten maken met leven en werken op zee.

Zie hier een overzicht van alle Nederlandse en buitenlandse marineschepen tijdens Sail Amsterdam 2015.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Marineschepen bij Sail '15
ARC Gloria