Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen krijgen TactiCall communicatiesysteem


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 11-09-2020 | Laatst aangepast: 11-09-2020


Saab heeft een contract getekend voor de levering van een geÔnteregreerd intern en extern communicatiesysteem, genaamd TactiCall voor de nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen voor BelgiŽ en Nederland. De toekomstige schepen zullen de eerste in Nederlandse dienst zijn met een communicatiesysteem van Saab.

Saab
Saab TactiCall voor communicatie binnen en buiten het schip. (Foto: Saab)

In 2019 kozen BelgiŽ en Nederland het consortium Belgium Naval & Robotics (een consortium van Naval Group en ECA Group) als leverancier van hun nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen. Naval Group heeft nu via zijn dochteronderneming Kership voor Saab gekozen als leverancier van TactiCall Integrated Communication System. Het contract omvat de installatie en integratie voor zowel interne als externe communicatie. TactiCall ICS kan, zo meldt Saab, "verschillende communicatietechnologieŽn koppelen ongeacht radioband, frequentie of hardware". Saab zal ook technische en logistieke ondersteuning bieden tijdens de gehele levensduur van het product."Het is een vruchtbare reis geweest sinds we gestart zijn met dit project met Naval Group en Kership in 2018. Het Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsprogramma heeft het pad geŽffend voor de toekomstige norm voor het opsporen en vernietigen van zeemijnen en wij zijn trots om aan boord te gaan van dit langdurige partnerschap", zegt Ellen Molin, senior vicevoorzitter en hoofd van de afdeling Support en Services van Saab.

Saab zal ook samenwerken met de Belgische maritieme sector. De samenwerking omvat technologie-overdracht van de fysieke integratie van maritieme communicatiesystemen, dienstverlening en ondersteuning.Het is voor het eerst dat Saab een dergelijk systeem levert voor de Nederlandse marine. Ook niet alle nieuwe schepen worden voorzien van Saab TactiCall. Afgelopen zomer werd nog bekend dat Rohde & Schwarz, net als op de Karel Doorman, het communicatiesysteem mag leveren voor het Combat Support Ship.

Ondertussen vordert het werk aan de toekomstige mijnenbestrijdingsvaartuigen. In 2021 wordt aan de bouw van het eerste mijnenbestrijdingsvaartuig begonnen.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen

Saab