Marineschepen.nl
 
   
 

Nederlandse kruiser De Zeven ProvinciŽn binnenkort beschikbaar in World of Warships


Door: Tobias Kappelle
Bericht geplaatst: 11-08-2021 | Laatst aangepast: 11-08-2021


Het populaire computerspel World of Warships komt binnenkort met een nieuwe update. De nieuwste versie van het spel bevat meerdere interessante toevoegingen. Zo krijgen de spelers de beschikking over onderzeeboten en kunnen ze de Nederlandse kruiser De Zeven ProvinciŽn bouwen in de Rotterdamse haven.

De Zeven ProvinciŽn
Hr.Ms. De Zeven ProvinciŽn was van 1953 tot 1975 in Nederlandse dienst, daarna werd het schip verkocht aan Peru. De kruisers De Ruyter en De Zeven ProvinciŽn waren 187,3 meter lang en hadden bijna 1.000 bemanningsleden. Zie hier meer over deze schepen. (Beeld: World of Warships/ Wargaming)

World of Warships is een zeer populair online multiplayer spel. Spelers voeren tegen elkaar of tegen de computer oorlog op zee en krijgen daarvoor de beschikking over een vloot en in bepaalde situaties ook vliegtuigen. Een groot deel van de beschikbare schepen heeft echt bestaan, hetgeen het spel extra interessant maakt voor liefhebbers van maritieme geschiedenis.De Zeven ProvinciŽn is de nieuwste Nederlandse toevoeging, nadat World of Warships in juli de eerste lijn Nederlandse schepen lanceerde. De schepen in het spel zijn onderverdeeld in tien verschillende tiers. De Zeven ProvinciŽn is een tier VII-schip en wordt dus behoorlijk hoog aangeslagen door makers Wargaming. De Nederlandse kruiser was al een tijdje aangekondigd en komt bij volgende update dus daadwerkelijk online.De toevoeging van onderzeeboten geeft een extra dimensie aan het spel. De boten kunnen naar vier verschillende duikniveaus afdalen en de spelers kunnen elkaar met torpedo's en sonar strategisch bestrijden. Daarnaast hebben bepaalde reguliere schepen anti-onderzeebootverdedigingsvliegtuigen en kunnen er dieptebommen het water in gegooid worden om de onderzeeboten aan te pakken.

Donderdag 12 augustus is er een speciale livestream op het officiŽle Twitch-kanaal van World of Warships. Hierin zullen Leon Homburg, conservator van het Marinemuseum, en Dik van Zanen, sergeant Technische Dienst van de Koninklijke Marine, te zien zijn. De heren zijn zelf ook spelers van World of Warships en zullen vragen beantwoorden over de Nederlandse schepen in het spel. Ook gaan Homburg en Van Zanen in op het leven van Michiel d Ruyter, die onlangs als karakter beschikbaar werd in het spel.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram
Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Nederlandse lijn in World of Warships op komst