Marineschepen.nl
 
   
 

Walrusklasse even niet onder water


Bericht geplaatst: 21-05-2015 | Laatst aangepast: 21-05-2015

De Nederlandse onderzeeboten van de Walrusklasse mogen even niet onder water. Bij één van de boten in Den Helder is een technisch mankement geconstateerd en tot meer bekend is over de oorzaak, moeten alle boten boven water blijven.

Bruinvis
Archieffoto. Zr.Ms. Bruinvis in de Clyde, Schotland. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Eerder deze week sprongen aan boord van de Walrus de bouten van een afsluiter. Deze afsluiter maakt deel uit van het hoge drukluchtsysteem, een essentieel systeem om met de onderzeeboot onder water te gaan en -belangrijker nog- weer naar de oppervlakte terug te keren.Zr.Ms. Walrus lag op dat moment in de haven van Den Helder en volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marine wordt in samenwerking met TNO onderzocht wat de oorzaak van het defect is. Voor dit duidelijk is, mogen de andere onderzeeboten niet onder water gaan. De marine verwacht snel meer duidelijkheid.

Het duikverbod is vooral voor Zr.Ms. Bruinvis een streep door de rekening. De onderzeeër is op dit moment namelijk in Willemstad, Curacao, om met speciale eenheden van het Korps Mariniers te oefenen.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Walrusklasse