Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe ┤feel good┤ film van de Koninklijke Marine [VIDEO]Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 14-03-2017 | Laatst aangepast: 14-03-2017


Vanmiddag heeft de Koninklijke Marine de nieuwe bedrijfsfilm gepubliceerd. Aan de hand van spectaculaire beelden zet de marine in 6,5 minuut z'n beste beentje voor.


Screenshot uit de film.

Aan de hand van werkelijk prachtige beelden, met vele super slow motions en close/ups komt de Koninklijke Marine anno 2017 voorbij. Van het Korps Mariniers tot de mijnenjagers; vrijwel alles komt aan bod in deze 'feel good' film, waar natuurlijk geen sprake van tekorten, problemen en veroudering is. Dat hoeft ook niet, want deze film benadrukt wat de marine kan en niet wat de technische of financiŰle uitdagingen van dit moment zijn.Voor de film zijn veel nieuwe beelden gemaakt, al zijn er ook fragmenten van eerdere operaties of oefeningen in verwerkt zoals de bevrijding van de door piraten gekaapte MS Taipan. Opvallend is verder dat (minuut 1:20) de nieuwe SMART-L EWC radar te zien is, die vanaf 2018 op de LCF'en ge´nstalleerd zal worden om ballistische raketten in de ruimte op te sporen.


Film 'Voor vrede en veiligheid op en vanuit zee'.

Ondanks de mooie beelden kent de film wel een paar merkwaardige details. Het lijkt alsof de duiker (1:55) wel erg weinig tijd heeft om uit het water te komen voor de mijn tot ontploffing wordt gebracht en de onderzeeboot die in de Atlantische Oceaan nog onder water moet gaan terwijl er een sonar uitzending wordt gedetecteerd, had ook wat handiger gesneden kunnen worden. Daarnaast is de locatie van de lanceeroefening met o.a. Harpoon en ESSM a/b een LCF in de Barentszzee opvallend. Deze zee is vrij voor iedereen, maar doorgaans is het de Russische marine die er raketlanceringen houdt. Operation Mjoelner in juni 2016, waar de beelden van zijn, werd volgens eerdere berichten gehouden in de Noorse Zee, niet ver van de Barentszzee.De film die vandaag is gepubliceerd is zeker niet de eerste. Hieronder is een voorlichtingsfilm te zien uit de jaren '90.


De voorlichtingsfilm van de marine in de jaren '90.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen