Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe tegenslag voor Rusland: hoofdkwartier Zwarte Zeevloot getroffen


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 22-09-2023 | Laatst aangepast: 22-09-2023


Bij een aanval met kruisvluchtwapens is het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot beschadigd geraakt. De aanval werd vandaag uitgevoerd en het gebouw in Sebastopol is door zeker één raket geraakt. Het Russische Ministerie van Defensie meldt dat één persoon is omgekomen.

HQ
Het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot op satellietfoto. (Foto: Google Earth)

Volgens de Russische Defensie zijn vijf raketten boven de Krim neergehaald. Maar niet de gehele aanval werd afgeslagen. Het hoofdkwartier, aan de westkant van de baai van Pivdenna met uitzicht op marineschepen, is beschadigd geraakt en flinke rookwolken waren zichtbaar boven de haven.Volgens onbevestigde berichten zou de aanval zijn uitgevoerd met Storm Shadow kruisvluchtwapens en de landversie van de Oekraïense Neptun.De aanval is een nieuwe tegenslag voor Rusland. Na de succesvolle aanval op het landingsschip in Novorossiysk aan de oostkant van de Zwarte Zee met drones, richtte Oekraïne het vizier op de Krim. Middels varende drones en kruisvluchtwapens wist Oekraïne vorige week weer toe te slaan, toen met een zwaar beschadigd Russisch landingsschip en onderzeeboot als resultaat. Woensdag werd een bunker behorende bij het hoofdkwartier op de Krim nog aangevallen, gisteren was een vliegbasis doelwit en vandaag dus het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot dat beschadigd is geraakt.Het verschil met eerdere aanvallen met vliegende drones is duidelijk; de schade is nu groter. Op beelden die via sociale media werden verspreid is in het hoofdkwartier dat vandaag werd getroffen duidelijk een gat te zien. De eerder genoemde bunker lijkt zwaar beschadigd te zijn. Ook de onderzeeboot Rostov-na-Donu (Kiloklasse), die vorige week te maken kreeg met een Oekraïens kruisvluchtwapen, is er niet best aan toe. Daar is eveneens een gat te zien, maar dan in de drukhuid.

Jaime Auteur: Jaime Karremann
Jaime is oprichter van Marineschepen.nl en heeft meer dan 1.500 artikelen geschreven over uiteenlopende marine-onderwerpen. In 2017 gaf hij zijn non-fictieboek In het diepste geheim uit en later onderzeebootthriller Orka. Voor Jaime fulltime met deze site aan de slag ging, werkte hij ruim 12 jaar bij de marine, waarvan het grootste deel in een burgerfunctie. Jaime studeerde Communicatie in Groningen.
comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen