Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe trailer Top Gun 2


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 29-03-2022 | Laatst aangepast: 29-03-2022


Vandaag hebben we weer iets meer kunnen zien van de nieuwe Top Gun-film. Deel twee van een van de bekendste Amerikaanse marinefilms ooit zal binnen afzienbare tijd namelijk eindelijk in de bioscopen te zien zijn. De derde trailer moet het publiek opwarmen voor de première op 26 mei 2022.


Derde trailer Top Gun 2.

Top Gun 2, met opnieuw Tom Cruise als marinevlieger Pete Mitchell (c/s Maverick) in de hoofdrol, stond voor 2020 gepland. De coronapandemie gooide roet in het eten en de film werd uitgesteld. Inmiddels is het bijna 36 jaar geleden dat Maverick met Goose straalden op het witte doek, en de Amerikaanse Tomcats van het vliegkampschip USS Enterprise het op moesten nemen tegen fictieve MiG-28's.De nieuwe Top Gun, geregisseerd door Joseph Kosinski, is het vervolg op de oude blockbuster en Mitchell heeft inmiddels de rang van captain (kapitein ter zee). Dat hij in 34 jaar slechts drie keer is bevorderd (lieutenant naar captain) heeft al velen beziggehouden sinds de eerste trailer, en daar wordt in de film ook aandacht aan besteed. Minder realistisch is misschien dat Mitchell na 34 jaar nog altijd in dienst is en mag vliegen.Dat mag de pret echter niet drukken, want als we de nieuwe trailer moeten geloven zit de film boordevol actie. In de trailer zien we namelijk niet alleen Maverick als instructeur van de beste vliegers van de Amerikaanse marine, maar ook fragmenten van de missie die het stel krijgt. Behalve het ontwijken van S-125 surface to air missiles, is het nieuwste Russische Su-57 stealthgevechtsvliegtuig dat in een flits voorbij komt wel het meest interessant uit deze trailer.

Su-57
Maverick kijkt de Su-57 na. (Still uit trailer, beeld: Paramount Pictures)

Natuurlijk opereren de F-18 Hornets van de US Navy vanaf een vliegkampschip. De opnames hadden gedurende twee weken in februari 2019 plaats aan boord van Nimitzklasse vliegkampschip USS Theodore Roosevelt.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

1e trailer Top Gun 2