Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe YouTube-serie laat officieren in opleiding zien


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 19-10-2018 | Laatst aangepast: 19-10-2018


Voor de nieuwe YouTube-serie 'Learn to Lead' van Defensie kregen officieren in opleiding GoPro-camera's mee om aan de buitenwereld te laten zien hoe zij de (verkorte) opleiding ervaren. Defensie hoopt dat potentiŽle sollicitanten zo een beter beeld krijgen van wat hen te wachten staat. En dat is veel meer dan alleen fysiek bezig zijn.

KIM
Still uit de serie Learn to Lead. (Beeld: Defensie)

Wat houdt een studie op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) of op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) eigenlijk in? Veel jongeren die geÔnteresseerd zijn in werken bij Defensie oriŽnteren zich op het latere werk, maar veel minder op de opleiding die daar aan vooraf gaat. Defensie besloot om de officiersopleidingen in de spotlights te zetten met een 13-delige YouTube-serie.Ruim een jaar geleden werd direct aan het begin van de opleiding een aantal toekomstig officieren gevraagd of zij wilden meedoen met het filmproject. Dat hield in dat zij met GoPro-camera's hun leven gedurende de verkorte officiersopleiding zouden vastleggen. Pas begin oktober zagen zij voor het eerst het resultaat.

Voor de serie werden alleen adelborsten en cadetten gevolgd die de verkorte opleiding deden, maar omdat de filmpjes alleen een eerste indruk moeten geven van de opleiding, zijn ze ook voor VWO'ers interessant die de lange variant willen doen. Met de filmpjes hoopt Defensie dat potentiŽle sollicitanten een beter beeld krijgen van de opleidingen en dat het bijvoorbeeld niet alleen maar een fysieke opleiding is.Het resultaat is een mooie en persoonlijke reeks vol afwisseling, die misschien niet bedoeld is om een volledig beeld van de opleiding te geven, maar wel boordevol informatie zit.

Twee weken terug verscheen de eerste van de dertien afleveringen van 'Learn to Lead' op YouTube en de filmpjes worden goed bekeken. De eerste aflevering is inmiddels 134.000 keer vertoond.


Aflevering 4 werd gisteren gepubliceerd en gaat over de bootjesreis (van 2017).

De komende weken zullen iedere donderdag twee nieuwe afleveringen worden toegevoegd.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Adelborsten op Texel