Marineschepen.nl
 
   
 

Noord-Korea dreigt VS in verband met komst marineschepenDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 11-04-2017 | Laatst aangepast: 11-04-2017


De komst van een Amerikaans eskader met aan het hoofd vliegkampschip USS Carl Vinson valt bij het Noord-Koreaanse regime niet in goede aarde. In een furieuze reactie heeft het land gedreigd met een nucleaire aanval als Pyongyang tekenen ziet van agressie door de Amerikaanse marineschepen.


Foto van het vliegdek van USS Carl Vinson afgelopen zaterdag. (Foto: US Navy)

Het 333 meter lange vliegkampschip USS Carl Vinson (Nimitzklasse) koerst sinds afgelopen weekend vanuit Singapore met Arleigh Burkeklasse destroyers USS Wayne E. Meyer en USS Michael Murphy, en Ticonderogaklasse kruiser USS Lake Champlain richting het Koreaans schiereiland. De reis naar Australië is geannuleerd. Sinds het viertal onderweg is, nemen de spanningen alleen maar toe.Onvoorspelbaar
Het Amerikaanse eskader werd richting Noord-Korea gestuurd na de zoveelste test met een ballistische raket in Noord-Korea op 5 april. Het Noord-Koreaanse regime ziet in de Tomahawkaanval van de Amerikanen op Syrië een grotere onvoorspelbaarheid en waarschuwt de VS dat agressie beantwoord zal worden. De Amerikaanse president Donald Trump liet zich door de oplopende spanningen vandaag in ieder geval niet voorzichtiger uit, zo bleek uit één van zijn tweets vanmiddag.

Ballistic Missile Defense
Als Noord-Korea een kernaanval zou uitvoeren, zal het dat willen doen met een ballistische raket. Een dergelijke raket kan hoge snelheden halen, vliegt een deel van het traject buiten de dampkring en heeft een groot bereik. De Amerikaanse -en Japanse- marines hebben middelen om dergelijke raketten op te sporen en te vernietigen. Niet alle Amerikaanse marineschepen kunnen dit, momenteel kunnen vijf kruisers van de Ticonderogaklasse en 28 destroyers van de Arleigh Burkeklasse ballistische raketten met een kort tot medium bereik opsporen en neerhalen.

Het is niet zeker of de drie escorteschepen BMD-capable zijn. Van hen, in tegenstelling tot een hele reeks andere schepen, is in ieder geval geen Standard Missile 3 lancering bekend.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Nimitzklasse
Ballistische raketten
BMD