Marineschepen.nl
 
   
 

Orka op de shortlist van de Alice Indie Boek Prijs


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 13-02-2019 | Laatst aangepast: 15-02-2019


Onderzeebootthriller 'Orka' werd eind januari genomineerd voor de Alice Indie Boek Prijs 2019, beste fictieboek. Op 14 februari werd bekend dat 'Orka' was doorgedrongen tot de shortlist. De prijs is georganiseerd door Schrijven Magazine. Aanvankelijk was 'Orka' genomineerd voor zowel de jury- als de publieksprijs. De organisatie heeft echter besloten om de publieksprijs af te gelasten, uit vrees voor hackers die de prijs zouden beïnvloeden. Helemaal zonder invloed is de lezer echter niet, want volgens de organisatie worden -om de genomineerden tegemoet te komen- de reviews op Bol.com wel meegeteld.

Alice Indie Boek Prijs
Orka genomineerd.

Orka staat nu dus op de shortlist. Het aantal boeken werd van 91 teruggebracht naar 11.

Dat de publieksprijs niet doorgaat is erg jammer, maar gelukkig kunnen enthousiaste lezers een steuntje in de rug geven door sterren te geven via de pagina van Orka op Bol.com. Dat zou geweldig zijn, het helpt niet alleen de winkansen te verhogen, maar het is ook een kleine bijdrage aan Marineschepen.nl want wie weet overtuigt het anderen om het boek ook aan te schaffen.Voor wie de Alice Indie Boek Prijs nog niet kende; dat is niet vreemd. Dit is een nieuwe prijs die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd en alleen is bedoeld voor auteurs die hun boek zelf hebben uitgegeven.

Orka werd in november gepubliceerd en gaat over de vijfde van de vier driecilinders, waar twee bemanningsleden een hachelijk avontuur meemaken. Via de webshop van Marineschepen.nl is ook de speciale editie te koop (€24,99), deze wordt niet via de reguliere boekhandels verkocht.

Op 7 maart wordt de uitslag bekend gemaakt.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Orka