Marineschepen.nl
 
   
 

Marine bevestigt: ook onvoldoende personeel voor Zr.Ms. Johan de Witt


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 26-04-2021 | Laatst aangepast: 26-04-2021


Het Landing Platform Dock (LPD) Zr.Ms. Johan de Witt gaat na de zomer eerder tegen de kant door personeelsgebrek. Dat bevestigde hoofd afdeling communicatie van de Koninklijke Marine zondag. Het besluit was onlangs genomen.

Johan de Witt
Zr.Ms. Johan de Witt in Den Helder. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het LPD eerder tegen de kant zou gaan. Dat bericht kwam als een verrassing, temeer omdat het aan het licht kwam in een vraag van een interviewer van de Defensiekrant. Dat interview ging over het eerder uit de vaart halen van M-fregat Zr.Ms. Van Speijk.Meer informatie over de aanleiding werd niet gegeven, maar omdat JWIT in een zin met de Van Speijk werd genoemd, leek het logisch dat ook het LPD uit de vaart moest door te weinig personeel.


Dat vermoeden werd gisteren per e-mail door de marine bevestigd. Daar werd bij vermeld dat het dus geen financiŽle maatregel was. Het stilleggen van schepen levert namelijk weinig op, maar zorgt later voor hogere kosten. Het wordt gedaan zodat andere schepen beter bemand kunnen worden.Nieuwe maatregel
Dat het bericht over de Johan de Witt als een verrassing kwam had onder meer te maken met dat de maatregel niet vermeld was in de eerder uitgelekte nota die op deze site uitgebreid is besproken. Het besluit is pas anderhalve maand geleden genomen, zo liet de marine weten.

Midlife Update
Zr.Ms. Van Speijk zal de komende jaren werkloos tegen de kant liggen, voor de Johan de Witt is dat veel korter. Het LPD stond in de planning voor een modernisering en die gaat na de periode aan de kant gewoon worden uitgevoerd. Hier is al langer geleden een contract voor getekend met Damen, dat in samenwerking met andere partijen het schip zal voorzien van een nieuwe brug, nieuwe commandocentrale en Joint Operations Room. Ook krijgt JWIT een nieuwe radar. De Thales Variant wordt vervangen door de Thales NS100.Overigens was Zr.Ms. Johan de Witt afgelopen weekend op zee en begeleidde het LPD een verband met Russische marineschepen. Dat is dan weer tekenend voor het gebrek aan inzetbare fregatten.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Ook JWIT tegen de kant

Van Speijk tegen de kant

Marine zit klem

Onderhoud uitgesteld