Marineschepen.nl
 
   
 

Schietoefening nieuw Duits F125 fregat (VIDEO)



Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 26-01-2017 | Laatst aangepast: 26-01-2017


Het nieuwste, en grootste, Duitse fregat FGS Baden-Württemberg, heeft voor het eerst geschoten met het 127 mm kanon en de Hitrole's. Dat is natuurlijk prima, maar het mooiste is dat de Duitse marine er vanmiddag een filmpje van publiceerde.

F125 kanon
De Baden-Württemberg vuurt met het 127mm kanon. Zie voor video onderaan deze pagina. (Still uit video)

De F125 fregatten of Baden-Württembergklasse mag op Marineschepen.nl en in Duitse media op veel kritiek rekenen (zoveel dat Duitse media onlangs werden uitgenodigd om mee te varen). De gigantische fregatten (zowel qua afmeting als prijskaartje) hebben ernstig beperkte bewapening. Een serieuze bescherming tegen inkomende raketten ontbreekt bijvoorbeeld.



De wapens die er op staan moeten wel getest worden. Dat deed de Baden-Württemberg onlangs en dan zijn toch aardige beelden te zien. De tests richtten zich op de 5(!) Hitrole-NT 12,7mm machinegeweren en het 127mm kanon, allemaal van het Italiaanse Oto Melara. De Hitrole-NT kennen we van de Nederlandse patrouilleschepen en de Karel Doorman, maar opvallend is hier de mogelijkheid om het platform van het machinegeweer iets buiten boord te kantelen zodat het wapen vanuit de midscheeps ook naar voren en achteren kan vuren.



Indrukwekkend is ook het 127mm kanon van Oto Melara. Het wapen is de opvolger van de oude 127mm die op de Nederlandse LCF'en staat (en die vervangen gaat worden zodra er geld is, schreef minister Hennis eind december). De 127mm heeft een standaard bereik van 30 km, maar dat kan in de toekomst met Vulcano-munitie worden opgevoerd tot 100 km. Voor 70 miljoen euro in totaal werden vijf van deze kanons aangeschaft en met het eerste kanon werd deze week geschoten.





comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
F125 fregatten