Marineschepen.nl
 
   
 

Thales Smart-S Mk2 radar op fregatten Nieuw-Zeeland


Bericht geplaatst: 22-09-2014
Laatst aangepast: 22-09-2014


Thales Nederland gaat SMART-S Mk2 radars leveren voor de fregatten van Nieuw-Zeeland. De twee Nieuw-Zeelandse ANZACklasse fregatten worden gemoderniseerd en krijgen een nieuw combatsysteem, dat door Lockheed Martin Canada wordt geleverd. Laatst genoemd bedrijf heeft Thales Nederland opdracht gegeven om voor de radars te zorgen.

ANZAC
De Nieuw-Zeelandse ANZAC klasse fregatten met hun (in het groen) updates. (Bron: Nieuw-Zeelandse marine)

De twee ANZACklasse fregatten van Nieuw-Zeeland, HMNZS Te Kaha en HMNZS Te Mana, zijn eind jaren 90 in dienst gesteld en worden gemoderniseerd. In mei dit jaar werd bekend dat Lockheed Martin Canada hiervoor was uitgekozen. De twee fregatten zullen voorzien worden van o.a. nieuwe systemen voor elektronische oorlogvoering, nieuwe raketten, verbeteringen aan de sonar en nieuwe radar.De nieuwe radars zullen de SMART-S Mk2 radars uit Hengelo worden en daarmee wordt het succes van Thales met de SMART-S Mk2 voortgezet. Sinds de introductie van de radar zo'n 10 jaar geleden, heeft Thales meer dan 50 exemplaren weten te verkopen. Een ongekend succes. Van Venezuela tot Denemarken en van Turkije tot Oman; vele marines hebben dit systeem besteld.

SMART-S Mk2 is een middellange-tot-lange afstand rondzoekradar met een bereik van maximaal 250 kilometer. Net als de grote broer, SMART-L, is dit ook een multi-beam radar; het zendt meerdere radarstralen tegelijk uit zodat het sneller informatie over het doel kan verkrijgen dan traditionele single-beam radars. Daarnaast is het voorzien van Doppler processing, waardoor het aan de hand van hoe snel en object nadert kan bepalen of het niet in beeld gebracht hoeft te worden (golven, vogels) of een bedreiging is (raketten).De eerste SMART-S Mk2 voor Nieuw-Zeeland zal in 2016 uit de fabriekshal rollen.

SMART-S Mk2
SMART-S Mk2 radar. (Bron: Thales Nederland)

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Te Kaha en Te Mana