Marineschepen.nl
 
   
 

Trailer Top Gun: Maverick te zien


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 18-07-2019 | Laatst aangepast: 18-07-2019


Vanavond heeft Paramount Pictures de langverwachte trailer van Top Gun: Maverick gepubliceerd. De film is het vervolg na de jaren '80-hit Top Gun, waarin marinevlieger Pete 'Maverick' Mitchell (Tom Cruise) de hoofdrol speelde. De nieuwe film wordt in 2020 verwacht.

Top Gun
Still uit Top Gun: Maverick. Hier stijgt Maverick in een Hornet op vanaf een carrier. (Beeld: trailer Paramount Pictures)

Top Gun: Maverick speelt zich 34 jaar af na het eerste deel. Maverick werd toen tot verrassing van velen naar Top Gun gestuurd waar de beste vliegers van de Amerikaanse marine de fijne kneepjes van het vliegen leerden. Nadat zijn navigator 'Goose' omkomt (de F-14 Tomcat heeft twee bemanningsleden), moet de jonge luitenant ter zee het uiteindelijk opnemen tegen een reeks vijandelijke MiG-toestellen vanaf vliegkampschip USS Enterprise. Maverick haalt drie toestellen neer, redt de Enterprise en is de held.Ondanks zijn grote succes is de carriere van Maverick 34 jaar later niet bepaald hard gegaan. Hij is inmiddels 'captain' (kapitein ter zee) en een schout-bij-nacht (Ed Harris) zegt tegen hem dat hij tenminste ook die rang zou moeten hebben. Helemaal stil heeft Maverick niet gezeten, want hij is wel vlieginstructeur bij Top Gun. Daar moet hij de zoon van Goose, Bradley Bradshaw (Miles Teller) opleiden tot een uitstekende marinevlieger.Veel meer is over de film niet bekend. De eerste beelden geven echter wel een duidelijke richting aan. Zo zijn de makers, ondanks dat de regisseur van deel 1 Tony Scott zeven jaar geleden al overleed, erg dicht bij het eerste deel gebleven. Scott filmde bijna de hele film in de ochtend en avond, waardoor veel beelden (en zeker de openingsscene) een gouden gloed kregen.Ook die stijl is nu terug te zien. En op andere vlakken is er ook niet veel veranderd: Maverick rijdt op z'n motor langs de startbaan, er wordt (opnieuw tijdens zonsondergang) gesport met ontbloot bovenlijf, er wordt luidkeels meegezongen en piano gespeeld. Is dit deel 2 of een remake?Nee, er zal genoeg nieuws te zien zijn in een andere verhaallijn. De F-14 Tomcats zijn deels vervangen door de moderne F/A-18E/F Hornets (aan het einde is nog een Tomcat te zien, dat zal niet voor niets zijn) en met 'Phoenix' (Monica Barbaro) is ook een vrouw als marinevlieger te zien. Een shot toont Maverick in een heel bijzondere helm, die meer weg heeft van een helm voor in de ruimte dan de gewone vliegerhelm.

helm
Waarschijnlijk gaat Maverick ook in een ander toestel vliegen dan een Tomcat of Hornet... (Beeld: trailer Paramount Pictures)

Voor Top Gun: Maverick zijn begin dit jaar opnames gemaakt aan boord van USS Theodore Roosevelt (Nimitzklasse), aan de westkust van de VS.

Voor de hele film is nog wat geduld nodig: in juni 2020 is ie in de bioscoop te zien.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen