Marineschepen.nl
 
   
 

Vissers blokkeerden vanochtend marinehaven Den Helder


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 04-07-2022 | Laatst aangepast: 04-07-2022


Ongeveer twintig vissersschepen lagen vanochtend voor de havens van Den Helder. Zowel de Veerhaven, waar de veerdienst naar Texel aan- en ontmeert, als de Nieuwe Haven waar marineschepen liggen, werden geblokkeerd.

Nieuwe Haven
Visserschepen (rood) blokkeren de in- en uitgangen van de havens van Den Helder. Beeld van vanochtend rond 08:15 uur. (Bron: Marinetraffic.com)

Dit artikel is aangepast rond 09:45 uur.

Vanochtend verschenen diverse vissersschepen voor de haven van Den Helder en andere havens in het land, en leken daarmee met de boeren die vandaag protesteren, op te trekken.In de Nieuwe Haven liggen diverse marineschepen uit Nederland maar ook uit Portugal. Normaliter varen marineschepen regelmatig de haven in en uit voor kortere en langere periodes op zee.

Maar de marine voorziet op korte termijn geen problemen. "De schepen die op zee moeten zijn, zijn op zee", laat een marinewoordvoerder weten.Afgelopen week keerden diverse schepen terug na langere tijd van huis te zijn geweest. Zo meerde onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn na een reis naar de West weer af in de Nieuwe Haven. Andere schepen worden binnenkort in Den Helder terugverwacht, waaronder Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn dat momenteel vlaggenschip is van het NAVO-eskader SNMG1.

Voor de veerboot tussen Den Helder en Texel waren de problemen groter. De TESO kon niet varen.

Rond 09:40 uur kon de TESO in Den Helder afmeren en werd de dienstregeling hervat. De vissers verlieten de rede van Den Helder en zetten koers naar een haven of visgronden. De blokkade werd rond 09:45 uur opgeheven.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen