Marineschepen.nl
 
   
 

Webshop tijdelijk gesloten


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 04-11-2018 | Laatst aangepast: 04-11-2018


De webshop van Marineschepen.nl is tijdelijk gesloten. Het SSL-certificaat is vannacht verlopen en daardoor is het niet veilig om gegevens in te voeren. De hostingprovider, die het certificaat had moeten verlengen, levert op zondag geen ondersteuning.

gesloten
Niet omdat het zondag is. Of toch wel...

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie zoals betalingsgegevens tijdens een bestelling niet onderschept kunnen worden. Deze certificaten hebben een bepaalde looptijd en moeten voor het verstrijken van einde looptijd verlengd worden. Het certificaat van Marineschepen.shop was geldig tot en met 3 november. Hostingprovider Yourhosting heeft het certificaat kennelijk niet tijdig verlengd, zo bleek vanochtend. (Overigens zijn Google en Instagram het ook eens vergeten te verlengen.)Het verlopen SSL-certificaat heeft geen invloed op de bestellingen die reeds zijn gedaan en ook het SSL-certificaat van Marineschepen.nl is nog geldig, beide websites staan geheel los van elkaar. Wel heeft het inmiddels ongeldige certificaat invloed op op toekomstige bestellingen. Browsers zoals Google Chrome waarschuwen bezoekers dat de webshop niet over een geldig certificaat beschikt. Niet alle browsers doen dat echter en daarom heb ik besloten om de webshop te sluiten tot er een geldig certificaat is.

Op zondag levert Yourhosting geen ondersteuning, ondanks het Premium Support-abonnement van Marineschepen.nl. Iedereen die middels de nieuwsbrief van Marineschepen.nl (die vanochtend was verzonden...) of via de online campagnes, toch op Marineschepen.shop belandt zal tijdelijk een gesloten winkel aantreffen.

Orka
De eerste exemplaren van Orka zijn inmiddels gedrukt en op de distributiepunten (zoals het Centraal Boekhuis) afgeleverd. Er zijn in de voorverkoop al zo'n 500 exemplaren verkocht.Zodra het certificaat is verlengd, is de communicatie met de webshop weer veilig voor het doen van transacties. En zal de shop weer open gaan.

Tot die tijd kan het boek alleen gekocht worden via andere webshops zoals Bol.com of Bruna.nl. En vanaf woensdag is het te koop in vele winkels. Voor de speciale en de gelimiteerde edities is het even wachten tot de webshop weer online is.

Mijn excuses voor het ongemak. Neem voor vragen gerust contact op. Ook op zondag.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Orka