Marineschepen.nl
 
   
 

Thaise marine: niet genoeg reddingsvesten aan boord gezonken korvet


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 20-12-2022 | Laatst aangepast: 20-12-2022


Aan boord van het gezonken korvet HTMS Sukhothai waren onvoldoende reddingsvesten. Dat bevestigde de Thaise marine vandaag na verhalen van overlevenden. Het korvet zonk afgelopen zondag. Zes stoffelijke overschotten zijn gevonden. 23 van de 106 mensen aan boord zijn nog vermist.

Sukhothai
Een vlot van HTMS Sukhothai. (Foto: Thaise marine)

Zaterdag was HTMS Sukhothai vertrokken vanuit de Thaise marinehaven Sattahip. Een patrouille stond, ondanks de stormwaarschuwing, op het programma en het schip zou maandag een ceremonie ter ere van de oprichter van de Thaise marine opluisteren bij het strand van Hat Sai Ri, zo meldt de Bangkok Post. Voor die ceremonie waren zo'n twintig extra personen mee. Het ging om mariniers en leden van de kustverdediging, aldus CBS. Voor die opstappers waren er niet voldoende vesten, zo gaf een woordvoerder van de Thaise marine vandaag tijdens een persconferentie toe.Sinds het schip is gezonken wordt met meerdere marineschepen, helikopters en vliegtuigen gezocht naar overlevenden. Inmiddels zijn zes overleden personen gevonden en twee personen zijn gered. Ook zijn er wrakstukken gevonden. De zoektocht gaat nog door en richt zich nu, rekening houdend met de stroom, op een gebied een stuk zuidelijker ten opzichte van de laatste positie van de Sukhothai.De fase na het zoeken is de bergingsfase. Die breekt volgens experts snel aan, omdat de overlevingskans van mensen in deze wateren steeds kleiner wordt. Er is inmiddels meer dan 48 uur verstreken sinds het zinken van de Sukhothai. Ook wordt het zoeken steeds lastiger doordat het gebied waar een overlevende zou kunnen zijn steeds groter wordt. En van de overlevenden werd vandaag 68 kilometer van de locatie waar de Sukhothai was gezonken, gevonden. Dat doet denken aan het verhaal van kwartiermeester Cor de Wolf die nadat onderzeeboot Hr.Ms. O16 in 1941 op een mijn was gelopen, een paar honderd kilometer zuidelijker, had in 34 uur 80 km afgelegd. De Wolf wist (van de zes die in het water waren beland als enige) de ondergang te overleven door urenlang naar een eiland te zwemmen. Een overlevende van de Sukhothai werd maandag gevonden door HTMS Kraburi, de overlevende die vandaag werd gevonden in een groep van zeven, werd gevonden door een koopvaardijschip.

De Thaise marine zei dat de nadruk nu ligt op de reddingsoperatie, maar dat de marine na die operatie kijkt naar het bergen van het schip. Het schip zou op een diepte liggen van ongeveer 40 meter. De Sukhothai zou geen raketten, torpedo's of andere zware wapens aan boord hebben gehad.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Thais korvet gezonken