Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. Zierikzee sluit zich voor ruim twee maanden aan bij NAVO-verband


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 16-04-2021 | Laatst aangepast: 16-04-2021


Zr.Ms. Zierikzee is gisteren uit Den Helder vertrokken richting de Oostzee. De mijnenjager zal zich aansluiten bij het mijnenbestrijdingsflottielje van de NAVO Standing NATO Minecountermeasures Group 1 (SNMCMG1).

Zierikzee
Zr.Ms. Zierikzee, archiefbeeld. (Foto: Evert-Jan Daniëls/ Defensie)

De komende tweeënhalve maand zal de Zierikzee deel uitmaken van SNMCMG1. Dat flottielje vaart momenteel in de Oostzee, waar het zich opmaakt voor de oefening Open Spirit '21 nabij Estland. Tijdens dergelijke oefeningen worden explosieven uit de Tweede Wereldoorlog geruimd.



Een week geleden was het BNS Crocus dat de Zierikzee voor ging. De Belgische mijnenjager loste de Lobelia af die zo'n twee maanden onderdeel was van het eskader. Ook de Crocus zal twee maanden deel uitmaken van SNMCMG1.



Hoewel het NAVO-verband onder Nederlandse leiding staat, vanaf het Belgische schip BNS Godetia, is de inzet van de Zierikzee de eerste deelname aan het flottielje. Die korte deelname heeft alles te maken met de beperkte beschikbaarheid van mens en materieel bij de marine, zo bleek uit de eerder deze week uitgelekte nota van het Commando Zeestrijdkrachten.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Zierikzee ruimt bom bij Rotterdam

Marine zit klem