Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. Groningen vangt cocaïne in de West


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 22-05-2019 | Laatst aangepast: 2-05-2019


Het nieuwe stationsschip in het Caribisch Gebied, Zr.Ms. Groningen, is de Westterm goed begonnen. Het patrouilleschip heeft afgelopen donderdag ruim 1600 kg cocaïne onderschept. Dat maakte de marine vanmiddag bekend.

Groningen
Zr.Ms. Groningen op archiefbeeld. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De Groningen arriveerde op 20 april in Willemstad, Curacao, voor een verblijf van twee jaar in de West als stationsschip. Binnen een maand was het schip succesvol op drugsbestrijdingsgebied.



De NH-90 boordhelikopter van de Groningen ontdekte een verdacht vaartuig, waarna de boot tot stoppen werd gedwongen. Het vaartuig bleek ruim 1600 kilo cocaïne te hebben vervoerd. De balen drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwachtautoriteiten.



Het is de eerste drugsvangst van het nieuwe stationsschip, maar niet de eerste actie. Eerder deze maand verleende het schip nog hulp aan een een de problemen geraakt motorjacht, zo meldt de marine.

Met de vangst van 16 mei komt de totale vangst in 2019 op ongeveer 4100 kg harddrugs. Daarmee is 2019 nu al het beste counterdrugsjaar sinds 2014. In 2013 werd bijna 9000 kg cocaïne gevangen. Gerekend vanaf 2003 staat 2019 met nog ruim zes maanden te gaan op de vierde plaats, op 100 kg afstand van 2008. Voor de Groningen is het de vijfde vangst sinds indienststelling. Van alle OPV's heeft de Groningen het minst aantal kg's gevangen, maar die achterstand zal de komende jaren wel worden ingehaald.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen