Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuw: cartoons op Marineschepen.nl


Bericht geplaatst: 15-06-2015 | Laatst aangepast: 15-06-2015

Vanaf vandaag tekent cartoonist Henk Boomstra twee keer per week cartoons voor Marineschepen.nl. Dankzij zijn werk voor o.a. het Marineblad is Boomstra al bekend bij velen binnen de marine. Marineschepen.nl is dan ook erg gelukkig met de nieuwe samenwerking.

Cartoon Henk Boomstra
Poster ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de `Flipperī. (Door: Henk Boomstra/ Wordtgetekend.nl)

Vanaf vandaag ziet u rechts op de homepage van Marineschepen.nl twee keer per week een klikbare thumbnail naar de nieuwe, actuele cartoon van Henk Boomstra elders op deze site. Alle cartoons worden verzameld in een overzicht op Marineschepen.nl zodat u eventueel gemiste illustraties later alsnog kunt bekijken.Het werk van Henk Boomstra is al enige tijd bekend binnen de marine. Zo maakt Boomstra al jaren cartoons voor het Marineblad van de KVMO, tekent voor marinekalenders en is daarnaast actief met het leveren van cartoons, illustraties en karikaturen voor allerlei gelegenheden. Eťn van zijn meest recente werken was de grote illustratie in het kader van 50-jarig bestaan van het draaginsigne Onderzeedienst, beter bekend als de 'Flipper'.

Cartoon Henk Boomstra
De eerste cartoon voor Marineschepen.nl. (Door: Henk Boomstra/ Wordtgetekend.nl)

Boomstra is binnen de marine echter niet alleen bekend als cartoonist, hij begon in 1984 namelijk bij de marine en heeft als TD-officier sindsdien vele plaatsingen aan boord van schepen of op de wal gehad. Zo was Boomstra in 1997 geplaatst aan boord van S-fregat Hr.Ms. Philips van Almonde, waar eigenaar/ hoofdredacteur van Marineschepen.nl Jaime Karremann dagelijks van zijn werk in de vorm van karikaturen op het prikbord in de whalegang kon genieten.In het Marineblad verschijnt later dit jaar een uitgebreid interview met de cartoonist. Tegenover Marineschepen.nl licht Boomstra het idee achter zijn werk kort toe: "Selfmade, voor tekenen heb je vooral oefentijd nodig, en die was op school ruim voorhanden! Gewoon tekenen vind ik wat saai, ik wil er ook graag een andere invalshoek mee belichten. Om aan het nadenken te zetten, of om even te lachen. Die twee gaan vaak samen, trouwens. De opluchting van herkenning, noem ik het maar. Ik doe dit in mijn vrije tijd, hoewel de meeste ideeŽn vaak ontstaan op of door de werkomgeving. De humor ligt vaak gewoon op straat, maar je moet het wel willen zien. Elke organisatie moet af en toe eens afstand nemen van zichzelf en om zichzelf lachen. Ook een serieus bedrijf als defensie. Ernstmissies zijn natuurlijk geen onderwerp van spot of ironie, maar wanneer we proberen ons bedrijf te laten draaien als een koekjesfabriek is enige zelfreflectie op zijn plaats..."

"Ik vind het leuk om bij Marineschepen.nl een weg in te slaan van kort visueel commentaar op de actualiteit," aldus Boomstra.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Eerste cartoon