Marineschepen.nl
 
   
 

Stationsschip Zr.Ms. Van Speijk vangt 500 kg coca´ne


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 23-12-2017 | Laatst aangepast: 23-12-2017


Zr.Ms. Van Speijk, het stationsschip in het Caribisch gebied, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer 500 kilo coca´ne onderschept. Het is de eerste drugsvangst tijdens deze Westterm van de Van Speijk. Het M-fregat is recordhouder coca´neonderscheppingen.

VSPK
Drugsvangst van de Van Speijk. (Foto: Koninklijke Marine)

In de nacht van 21 op 22 december werd een go-fast gedetecteerd in de Caribische Zee. De Van Speijk lanceerde de RHIB, met aan boord een Law Enforcement Detachment (LEDET) van de Amerikaanse Kustwacht en ging aan boord van het verdachte vaartuig. Daar werden 27 balen drugsaangetroffen en in beslag genomen.De opvarenden van de go-fast werden aangehouden en werden samen met de coca´ne overgedragen aan een vaartuig van de US Coast Guard.

De drugsvangst van de Van Speijk is de eerste van deze periode in de West. Het M-fregat heeft echter al vele malen drugs onderschept in eerdere Westtermen; zes keer eerder was VSPK succesvol. In 2008 werd de totnogtoe grootste coca´nevangst van de marine gedaan. Het schip wist toen maar liefst 4200 kilo coca´ne te onderscheppen.

De vangst van 500 kilo komt op de 38e plaats. In totaal is dit jaar 1495 kilo drugs gevangen door de marine. Dat is iets meer dan een derde van de vangst in 2016 en 15% van de gevangen contrabande in 2015. Het is wel beduidend meer dan in 2014.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Top 10 drugsvangsten