Marineschepen.nl
 
   
 

500 cartoons voor Marineschepen.nl, een interview met Henk Boomstra [video]


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 16-03-2020 | Laatst aangepast: 16-03-2020


De samenwerking met Henk Boomstra begon voor Marineschepen.nl in juni 2015. Sindsdien heeft Boomstra twee keer per week met een cartoon zijn beeld op de marine en de wereld daaromheen geschetst. Ter ere van de vijfhonderdste cartoon een uitgebreid interview met de marineman.

Henk Boomstra
Boomstra tekent een van zijn karakters. (Beeld: Henk Boomstra)

Eind vorige week, nog vlak voor het openbare leven in Nederland min of meer stil kwam te liggen, sprak ik met Henk Boomstra in Amsterdam. We blikten terug op de vijfhonderd cartoons die hij voor Marineschepen.nl tekende. Diverse oude cartoons komen aan bod, zijn tekenstijl, de bron van zijn inspiratie, zijn toekomstplannen en nog veel meer.De samenwerking begon na een gesprek aan boord van de SS Rotterdam waar de organisatie van de onderwaterbeurs UDT een receptie hield. Dat was echter niet onze eerste ontmoeting; Boomstra en ik kennen elkaar nog uit de tijd dat we aan boord van S-fregat Hr.Ms. Philips van Almonde werkten, eind jaren '90.De cartoons van Boomstra kunnen wekelijks op veel reacties rekenen op de site en social media. Maar ze worden ook geprint en in presentaties gebruikt, wat bewijst dat ze ook binnen de marine opvallen.

Zie hier het interview:Boomstra tekent overigens niet alleen voor Marineschepen.nl, hij maakt ook cartoons voor het Marineblad van de KVMO.

*Tijdens het interview tekende Boomstra een S-fregat, dat werd gaandeweg het illustreren echter een L-fregat.

Henk Boomstra

Door Henk Boomstra/ Wordtgetekend.nlcomments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Overzicht van de cartoons