Marineschepen.nl
 
   
 

Hunter Killer: Navy Seals en onderzeeboten samen op het witte doek


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 29-07-2018 | Laatst aangepast: 29-07-2018


US Navy Seals en een nucleaire (hunter killer) onderzeeboot worden ingezet om de ontvoerde Russische president te bevrijden en de Derde Wereldoorlog te voorkomen. De nieuwe Amerikaanse actiefilm Hunter Killer brengt de onderzeeboot weer terug naar het witte doek en misschien wel spectaculairder dan ooit. De trailer is nu te zien.

Hunter Killer
Screenshot uit Hunter Killer. (Beeld: Lionsgate Movies)

In 2012 schreven auteur Don Keith en voormalig onderzeebootcommandant George Wallace het boek Firing Point, het tweede boek uit een reeks. Drie jaar later werd bekend dat de filmrechten waren verkocht en werd het verhaal getransformeerd tot filmscript van de film Hunter Killer.



De Russische president is ontvoerd en een doorgedraaide Russische generaal dreigt de Derde Wereldoorlog te beginnen. De wereld moet gered worden en dan besluit gelukkig het Pentagon om in te grijpen. Een (fictieve) Virginiaklasse onderzeeboot, USS Omaha, met dry deck shelter en US Navy Seals aan boord wordt richting Rusland gestuurd om de president te bevrijden. Dan vliegen de torpedo's, raketten en kogels het bioscooppubliek om de oren.



In de film speelt Gerard Butler (bekend van 300 en Olympus has fallen) de commandant van USS Omaha, Joe Glass. Gary Oldman (Léon, Harry Potter, The Dark Knight) is admiraal Brad Crafword en rapper Common is in de film schout-bij-nacht. De Zweedse acteur Michael Nyqvist nam de rol van de commandant van een Russische onderzeeboot op zich. Nyqvist overleed overigens, na de opnames, in juni 2017.

Het Nederlandse bioscooppubliek mag de film als eerste zien. Hunter Killer draait vanaf donderdag 25 oktober 2018 in de Nederlandse bioscopen, een dag later is de film in de VS te zien. In Frankrijk moet men, volgens IMDb, wachten tot 12 december.



Kritiek
Hunter Killer is de eerste grote onderzeebootfilm sinds K-19: The Widowmaker uit 2002 en valt dus op. Het is nog even de vraag hoe goed de film zal vallen bij de deskundigen. Een voormalig onderzeebootman van de Amerikaanse marine wees op Twitter direct op een reeks fouten, die alleen al in de trailer te zien waren.















Ongetwijfeld zal ook niet iedere Navy Seal zich kunnen vinden in de trailer, maar gelukkig zijn het details en is het wachten tot de film in de bioscoop te zien is.



Het zal geen verrassing zijn dat de reacties in Rusland gemengd zijn. Volgens Sputniknews wordt er door Russen op Twitter vooral gegniffeld om de trailer.



comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Filmreview: Dunkirk
Trailer Michiel de Ruyter