Over Marineschepen.nl

Marineschepen.nl bestaat sinds 13 augustus 2001 en is de grootste Nederlandstalige marinewebsite.
Van augustus 2015 t/m februari 2016 trok Marineschepen.nl volgens AWstats gemiddeld 77.000 bezoeken per maand. Gemiddeld 193.000 maal per maand werd een pagina vertoond. In januari 2015 lagen de aantallen op 47.377 unieke bezoekers en 95.000 bezoeken in die betreffende maand.1

bezoekersaantallen
Het aantal bezoeken per maand aan Marineschepen.nl sinds november 2009. (Bron: Google Analytics)

Marineschepen.nl: mensen, schepen, techniek, historie
Van een afstand lijken zeen en marineschepen grijs. Zij zijn echter buitengewoon kleurrijk, maar dat speelt zich af ver buiten ons zicht. De zee heeft ieder moment van de dag een andere kleur en het grijze staal van de schepen kleurt mee. Maar het is vooral de mens die de marinewereld zo interessant maakt en de marineschepen een ziel geeft.

Marineschepen.nl is geen saaie opsomming van technische specificaties, maar vertelt het verhaal achter het staal. Het brengt kleur in het grijs.Diepgang en informatie
Marineschepen.nl brengt diepgang, voorziet lezers van achtergrondinformatie en publiceert unieke (niet geclassificeerde) informatie over nationale en internationale marine-onderwerpen. Over heden en verleden. Mens en techniek. Diepgang en kwaliteit gaan voor snelheid. Marineschepen.nl is niet de eerste die het marinenieuws brengt, maar vaak wel de eerste die de achtergrond toelicht.

Met deze filosofie is Marineschepen.nl een unieke website geworden, die op marinevlak geen gelijke kent in binnen- en buitenland.

Maritieme eeuw
"De 21e eeuw is een maritieme eeuw," zo stelde de commandant van de Indiase Marine admiraal Arun Prakash in 2005. De wereld is afhankelijk van de zee: het grootste deel van de wereldbevolking woont binnen 100 km van de zee en verreweg het grootste deel van de internationale handel gaat over zee. En die rol van de zee neemt alleen maar toe.

De maritieme wereld is ontzettend in beweging. Op ieder moment van de dag vinden nieuwe en interessante gebeurtenissen plaats: onderzeeboten op geheime missies, een mega-order door de Chinese marine, reddingsacties van Spaanse marineschepen, een nieuw Italiaans kanon, bezuinigingen op de Britse marine, en ga zo maar door.

Behalve interessant en boeiend, is het marineverhaal dus ook erg belangrijk.

Onafhankelijke website
Dit is geen site van de Koninklijke Marine. Marineschepen.nl is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de site. De mening van Marineschepen.nl hoeft niet per se overeen te komen met de mening van de Koninklijke Marine of het Ministerie van Defensie.Politiek
Marineschepen.nl is geen politieke website en heeft op voorhand geen voorkeur voor een politieke partij.

Overname van foto's en artikelen
Op (o.a.) de foto's en artikelen die gemaakt zijn door Marineschepen.nl rust auteursrecht. Aan het gebruiken/ publiceren/ overnemen etc. van deze foto's en artikelen zijn (doorgaans) kosten verbonden en is toestemming per e-mail vereist. Neem contact op vr u de foto's, films of artikelen van Marineschepen.nl wilt gebruiken/ publiceren/ overnemen etc. via e-mail.

Een link plaatsen naar een artikel van Marineschepen.nl is altijd toegestaan.

Foto's die gemaakt zijn door andere fotografen waarvan de maker/ rechthebbende staat vermeld op deze website mogen ook alleen gebruikt/ gepubliceerd/ overgenomen etc. als de rechthebbende hier schriftelijk toestemming voor verleend heeft.

Adverteren
Bereik maandelijks duizenden personen die enige interesse hebben in maritieme en/ of militaire onderwerpen. Meer informatie over adverteren op Marineschepen.nl vindt u hier.

Redactie
hoofdredacteur Marineschepen.nl
Eigenaar: Jaime Karremann.
Marineschepen.nl wordt zo nu en dan ondersteund door een klein aantal diverse auteurs die voor kortere of langere periode een bijdrage leveren of hebben geleverd.
Fotografie (tenzij anders vermeld): Jaime Karremann.
Marineschepen.nl is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel van Amsterdam onder nummer 54573297.


Noten
1.AWstats, geraadpleegd op 1 februari 2016
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu


Gerelateerde artikelen
Adverteren op deze website
10 jaar Marineschepen.nl