Marineschepen.nl
 
   
 

Duikteams op een marineschip van groot belang
Duikteams binnen de marine worden opgeleid om in allerlei omstandigheden en wateren te kunnen opereren. Of het nou gaat om het uitvoeren van een mijnenbestrijdingsoperatie of het uitvoeren van onderwaterreparaties aan schepen, een kundig team is onmisbaar voor de marine. Dit alles moet natuurlijk wel op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Daarom zijn deze duikers uitgerust met de beste wetsuits en andere duikuitrusting, die volgens de strenge eisen passend zijn bij het werk dat ze moeten uitvoeren.

Dit is een partnerartikel.

duiker
Een marineduiker in de buurt van Den Helder. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Hoe ziet de samenwerking eruit?
Werken in een duikteam vereist allereerst fantastisch teamwork én coördinatie. Elk lid van het team heeft een specifieke rol en een eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast moeten ze dus allemaal op een goede manier samenwerken om beoogde doelen te kunnen bereiken. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van complexe taken, zoals het verwijderen van explosieven of het uitvoeren van reddingsmissies. Goede communicatie is en blijft hier de sleutel tot effectief teamwork onder water. Daarnaast moeten ze ook kunnen vertrouwen op de trainingen die ze hebben gevolgd en hun eigen ervaring, om snel en correct te kunnen reageren als er sprake is van onvoorziene situaties.Wetsuits: als een tweede huid
Wetsuits zijn speciaal ontworpen om thermische isolatie te bieden, wat natuurlijk erg belangrijk is in koud water. Ze doen dit door een laag water tussen je lichaam en het pak vast te houden, die vervolgens opwarmt en functioneert als een barrière tegen de kou. Het is dus eigenlijk alsof je een tweede huid hebt.Er zijn verschillende soorten wetsuits, welke variëren in dikte en stijl. Welke je kiest is afhankelijk van het type duik dat je gaat doen. Wanneer je een wetsuit kiest, zijn er verschillende zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Ten eerste moet altijd kiezen voor de juiste maat. Een goed passend wetsuit zit strak, maar niet zo strak dat het je kan beperken in het bewegen. Ook moet deze lang genoeg zijn bij de armen en benen en is de dikte van het neopreen ook belangrijk. Dikkere wetsuits bieden meer warmte-isolatie, maar zijn ook zwaarder en minder flexibel. Je moet dus een balans vinden tussen warmte-isolatie en bewegingsvrijheid, afhankelijk van het water waarin je gaat duiken.

Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu

Gerelateerde artikelen