Marineschepen.nl
 
   
 

Doden na aanvaring marineschip Singapore

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 04-01-2003

Bij een aanvaring tussen een Nederlands containerschip en het Singaporese oorlogsschip RSS Courageous zijn minstens twee doden gevallen en zijn acht mensen lichtgewond geraakt. Dat meldde het ministerie van Defensie in Singapore zaterdag. Het is de grootste ramp uit de geschiedenis van de Singaporese marine.


De RSS Courageous in betere tijden.

Op het moment dat de aanvaring plaatsvond (vrijdagnacht, in de Straat van Singapore), waren er 44 bemanningsleden aan boord van de RSS Courageous. 32 bemanningsleden kwamen ongedeerd van boord, 8 moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. In het (zwaar) beschadigde deel van het marineschip zaten echter nog 4 vrouwelijke onderofficieren tussen de 22 en 25 jaar oud.Zwaar beschadigd
Het vrouwenverblijf, wat zich achter in het schip bevond, raakte zwaar beschadigd. Van de 4 die op dat moment werd vrij snel het stoffelijk overschot van 1 vrouwelijke korporaal (22 jaar) ontdekt. Zondagochtend werd langs de kust het lichaam van één van de andere vermiste bemanningsleden gevonden. Voor de levens van de andere 2 vrouwen wordt gevreesd.
Inmiddels is het schip naar de marinebasis Changi gebracht, waar het achterschip wordt doorzocht.

Het 294 meter lange containerschip, de ANL Indonesia, raakte nauwelijks beschadigd. Alhoewel het schip geen Nederlandse bemanning heeft, vaart het wel onder Nederlandse vlag. Onlangs deed het containerschip Rotterdam nog aan.

(bron: www.mindef.gov.sg)


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Fearless klasseReclame