Marineschepen.nl
 
   
 

Weekend op zee - blog 12 bootjesreis 2015


Bericht geplaatst: 27-10-2015

Dit keer zijn de adelborsten Technische Dienst ook in het weekend aan boord van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn voor hun kennismaking met de marine. De Zeven is namelijk op zee. Adelborst Westerman blogt over zijn ervaringen tijdens een zondag op zee.

Zondagse dienst
Vandaag is het zondag en normaal ben ik dan nog lekker aan het genieten van me weekend. Hier aan boord van Zr. Ms. De Zeven ProvinciŽn is dat helaas niet het geval. Vanmorgen om 0630 werd ik gewoon weer wakker gemaakt door ťťn van de vaste bemanningsleden. Na het vaste ochtend ritueel van het opstaan, soppen en ontbijten moest ik me melden in de werkplaats.Vandaag liepen Jonker Tol en ik mee met Korporaal Meuleman oftewel "De Olieboer". Buitenom de dagelijkse activiteiten had hij een klusje voor ons, namelijk het schoonmaken van het grijs water filter. Dit filter zat namelijk helemaal vol met haren en andere viezigheid wat door de doucheputjes stroomt. Het was een vieze klus en stonk behoorlijk maar ook dit hoort erbij.

Gelukkig hadden we daarna de lange middagrust om hiervan bij te komen. Buiten vanaf het dek was het mooi om te zien dat er veel andere oorlogsschepen in de buurt waren die met dezelfde oefening bezig waren. In de meeste gevallen zijn er namelijk maar weinig schepen te zien en al helemaal niet van dichtbij, dus dit was wel speciaal.Na de middagrust ben ik naar de kerkdienst gegaan. Dit is eigenlijk een gewoonte geworden sinds de maritieme introductieperiode. Thuis zou ik echter nooit naar zoiets gaan, maar een kerkdienst bij de Koninklijke Marine is gewoon totaal anders en is dus ook voor niet gelovige leuk.

De rest van de middag was het rustig, dus hadden we mooi de gelegenheid om aan ons leidraad (verslag) te werken tot aan het avond eten. Na dit avond eten zat het werken voor mij erop en was er tijd voor ontspanning. In het manschappenverblijf is een zithoek met een grote TV met verschillende zenders. We hebben dus ook gewoon kunnen kijken naar het Nederlands elftal.

Vandaag was er weinig op TV, dus werd een laptop gekoppeld en op deze manier film gekeken. De laatste hindernis die ik op deze zondag nog moest nemen was het omhoog klimmen naar me bedje op drie hoog zonder de twee matrozen in de bedjes onder me wakker te maken.

Adelborst Westerman

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Alle blogs bootjesreis 2015

Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn