Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 4 bootjesreis 2015


Bericht geplaatst: 10-10-2015

Zr.Ms. De Ruyter was weer even in Den Helder. Adelborst Logistieke Dienst Romy blogt over een beëdiging aan boord. De marineofficieren in opleiding maken met de bootjesreis kennis met het leven op zee, en in havens.


Na de beëdiging in Tenue 2 nog even op de foto! (Bron: NLDA)

Tenue 2
Vandaag is een bijzondere dag, een matroos wordt beëdigd op het schip, in het bijzijn van de gehele bemanning en zijn familie. We werden allen geacht aan te treden in Tenue 2. Dit betekent ons beste tenue dat we alleen voor speciale gelegenheden mogen aantrekken. Voor de adelborsten is dat ons open baadje met ponjaard. We stonden er uiteraard strak bij!



Na onze dagelijkse ochtendroutine begon om 07:30 aanvang werkzaamheden. Mijn buddy Esther en ik waren ingedeeld bij bureau BEVO, dit is Bureau Bevoorrading. Zij verrichten al het beheer van goederen en de bevoorrading van onderdelen, gebruiks- en verbruiksartikelen, behalve voedsel. Na een globale uitleg van wat de BEVO allemaal doet, moesten we alweer aantreden op het helidek om de beëdiging te oefenen. Na de beëdiging waren we vrij in de beweging en moesten we tot half 2 op het schip blijven, waarna we het schip mochten verlaten. Kortom; weekend!

Adelborst Logistieke Dienst - Romy







comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Alle blogs bootjesreis 2015
Alle blogs bootjesreis 2014

Zr.Ms. De Ruyter