Marinefoto Maandag 12

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 03-01-2011

Marinefoto maandag
Japans vuurwerk

Vuurwerk tegen raketten
Ieder jaar zien we met Oud & Nieuw prachtig vuurwerk. Maar vuurwerk is niet alleen mooi, het kan ook erg handig zijn. Dit vuurwerk wordt namelijk ingezet om inkomende raketten te misleiden.

De Wakataka (825), een Japanse patrouilleschip van de Hayabusa klasse, lanceert op de foto met de MK 36 lanceerinrichting een serie raketten vol kleine radar reflecterende snippers (aluminium, glassoorten of plastic), ook wel chaff genaamd. Een inkomende raket die met zijn radar een doel zoekt, kan door slim geplaatste wolken van radar reflecterend materiaal misleid worden. Raketten die op warmte afgaan kunnen ook misleid worden, dat kan met flares.

Het chaff systeem wordt ook wel Super Rapid Blooming Off Board Chaff, afgekort SRBOC. Je weet nooit waar je die afkorting voor nodig hebt.

Zie hier een filmpje van een Duits marineschip tijdens het lanceren van chaff.
Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen