Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 16

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 31-01-2011

Marinefoto maandag
Het 107 meter lange fregat HMAS Torrens breekt. Let ook op het deel van de opbouw dat –met radar- en al in de lucht vliegt. De romp is bovendien geknakt: het voorste deel heeft een slagzij naar bakboord, het achterste ligt nog recht. Nog geen minuut na deze foto werd genomen, zonk het schip.

Noise kills
Tijdens onderzeebootbestrijdingsoefeningen hangen aan boord van marineschepen vaak posters met ogenschijnlijk bizarre waarschuwingen als: Noise Kills, vergezeld door een foto van een ontploffend fregat. Die foto is toegevoegd om duidelijk te maken wie er precies gekilled wordt en hoe.

HMAS Torrens was een fregat van de Australische marine. Als oefening voor de Australische Onderzeedienst en als test voor de MK 48 mod 4 torpedo, werd het oude fregat gestript en aangewezen als doelschip. HMAS Farncomb (onderzeeboot van de Collins klasse) vuurde op 14 juni 1999 een torpedo op het aanstaande schroot.Het resultaat is een onwaarschijnlijke klap en een compleet verwoest schip. Want een torpedo botst niet tegen een schip, zoals een raket, maar ontploft precies onder het schip. Wat hierna volgt is een interessant stukje schei- en natuurkunde, maar komt neer op esplosies en een implosie waardoor het schip scheurt, scheurt en dwars door midden breekt, met een laatste ademtocht van gruis door de schoorsteen.

Lees hier waarom onderzeeboten nog meer belangrijk zijn.

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Collins klasse
Torpedo's