Marinefoto Maandag 24

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 04-04-2011

Marinefoto maandag
FGS Niedersachsen vaart door het Kanaal van Korinthe, Griekenland (Foto: Deutsche Marine)

Nauw vaarwater
Het Duitse fregat Niedersachsen is het tweede fregat van de Bremen-klasse, een klasse van schepen gebaseerd op de Nederlandse S-fregatten. Voor Nederlanders ligt het tijdperk van de S-fregatten al vele jaren achter ons. Immers, deze (uitstekende) schepen moesten verkocht worden in verband met bezuinigingen. Het eerste Nederlandse S-fregat dat werd verkocht was Hr.Ms. Banckert (1993). Hr.Ms. Bloys van Treslong werd als laatste van deze klasse in 2003 weggedaan.De Duitsers hebben hun marineschepen veel minder snel van de hand gedaan. Al is ook bij hen bezuinigd; al hun S-fregatten zijn nog in dienst. De Niedersachsen vaart sinds 1982 over de wereldzeeën. Dat is lang, maar de schepen zijn gemoderniseerd en worden ingezet tot het einde van de geplande levensduur. Als vervangers zijn de (veel grotere) F125 klasse fregatten voorzien. Zij zullen vanaf 2014 de oude fregatten vervangen.

Tot die tijd varen de Bremen klasse fregatten verder, en passeren ze ook het bekende Kanaal van Korinthe. Dit Kanaal is 6,3 meter lang en de steile (52 meter hoge!) rotswanden liggen op 23 meter van elkaar: de Niedersachsen had slechts 4 meter aan beide zijden over. Over nauw vaarwater gesproken!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
S-fregatten
Marine in cijfers